Segélyezettek tüntettek Tarnabodon

2012. augusztus 13. 14:50

Tarnabod önkormányzatának állami támogatásáért kezdett demonstrációt hétfőn a településen mintegy ötven helybeli. Az önkormányzati kassza kiürült, és a szociális segélyben részesülők immár több mint egy hónapja nem kapták meg járandóságukat.

2012. augusztus 13. 14:50

A nyolcszáz lakosú község, ahol mintegy hatszázan élnek segélyből, azért nem tudja teljesíteni a kifizetéseket, mert a szomszédos Tarnazsadány-Tarnabodnak az intézményfenntartói társulás és a körjegyzőség működtetése okán felhalmozott hiánya miatt 6,8 millió forintos inkasszót jegyeztetett be a település számlájára. Tarnabod úgynevezett önhiki – önhibájukon kívül hátrányos helyzetbe került településeknek járó – támogatás iránti igényt nyújtott be az államkincstárhoz. A demonstrálók ennek soron kívüli pozitív elbírálását szeretnék elérni.

Pető Zoltán (független) polgármester elmondta: július eleje óta nem fizették ki az önkormányzati dolgozók bérét és a 28.600 forintos szociális segélyeket sem. Ez utóbbi 107 családot, mintegy hatszáz embert érint. A pénz elmaradása következtében kenyérgondok jelentkeznek a családoknál – fűzte hozzá. A történtekről tájékoztatta az illetékes minisztériumot és a térség országgyűlési képviselőjét, de – mint mondta – eddig semmilyen segítséget nem kaptak. Ebben a helyzetben fordult támogatásért az államkincstárhoz.

Ha nem kapnak segítséget, a jövő hónapban sem tudnak fizetni, hiszen az inkasszó alatt a település eddig tartozásának csupán a felét tudta le – mondta a polgármester, és békés tiltakozásra szólította fel az embereket az egész héten folytatódó demonstráció kezdetén.

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
thymian
2012. augusztus 14. 09:47
Felmerül az a kérdés is, ha nincs munkájuk, minek vállalnak annyi gyereket (jó, költői a kérdés)? Hatfős családoknál átlag 4 gyereknek kell lennie. Mire hozzák őket a világra, segélyre? Elvenni tőlük és nevelje fel az állam tisztességgel.
HSL
2012. augusztus 13. 19:51
munkáért vagy segílykéért?
opsz
2012. augusztus 13. 18:00
800 fős település? 2010-ben mintha még 700 lett volna.
kjkj945
2012. augusztus 13. 17:50
http://www.google.hu/search?q=tarnabod&hl=hu&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=2SEpUOO2CI_04QSn-oCACw&sqi=2&ved=0CFcQsAQ&biw=1366&bih=643
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!