Korózs kész megkövetni a holokauszt áldozatait

2012. július 05. 18:59

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak még élő hozzátartozóit – ezt a szocialista politikus írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. A Fidesz ugyanakkor felszólította a szocialista pártot: gondoskodjon arról, hogy Korózs távozzon a közéletből.

2012. július 05. 18:59

Bocsánatkérésre szólította fel a szocialista Korózs Lajost a kormánypárti Hirt Ferenc, és a Fidesz-frakció nevében elítélte az MSZP-s politikus szerdai kijelentéseit. A fideszes képviselő az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében felteszi a kérdést: egy magát demokratikusnak valló párt politikusa hogyan engedheti meg magának, hogy egy náci tömeggyilkos tetteihez hasonlítson egy kormányzati intézkedést? Hirt Ferenc azt írja: „úgy látszik, az MSZP-nek már semmi sem szent, akár antiszemita kijelentéseket is tesz annak érdekében, hogy a Fideszt kritizálja”.

Korózs Lajos, a szocialisták elnökségi tagja szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Josef Mengelének, az auschwitzi koncentrációs tábor náci orvosának módszereihez hasonlította azt, ahogy a kormány felülvizsgáltatja a rokkantakat.

Frissítés:

Korózs Lajos kész megkövetni a holokauszt áldozatait és a meggyilkoltak még élő hozzátartozóit ezt a szocialista politikus írta az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében. Az MSZP elnökségi tagja hozzáteszi, a jelenlegi hatalom „embertelenségeit” azonban nem fogja szó nélkül tűrni.

Korózs Lajos csütörtöki közleményében azt írja, hogy a népirtás túlélőinek, esetleg az áldozatok leszármazottjainak tisztje eldönteni, hogy a hazai, vagy akár az egyetemes zsidóságot egy a Fidesz „embertelen társadalompolitikája” ellen szót emelő ellenzéki nyilatkozat, avagy „az elmúlt időben a XX. századi magyar fasizmus XXI. századi szellemi örököseinek nyomdokába lépő kormánypártok szélsőséges nézeteket terjesztő politikája sérti-e inkább”. Hozzáteszi, ettől függetlenül sajnálja, ha szerdai szavaival a holokauszt kárvallottjai közül akár egyetlen embert is megbántott.

A politikus úgy fogalmaz, ugyanakkor azt is sajnálja, hogy azok, akik korábban a hazai szélsőjobboldal által példaképnek tekintett Wass Albert, majd Horthy Miklós, később Nyirő József, újabban pedig Prohászka Ottokár életművének restaurációjára is képesek voltak azért, hogy a „szegényellenes gazdaság- és társadalompolitikájukból kiábrándult szavazóikat pótolják”, most szándékosan félreértik és félremagyarázzák az általa elmondottakat.

Kijelenti, hogy szavai nem a XX. századi náci koncentrációs táborokban történt szörnyűségekről, hanem a jelenkori Magyarország talán legsúlyosabb emberi tragédiáiról szóltak. „Arról, hogy hazánkban ma megtörténhet, és széles társadalmi közöny mellett meg is történik, hogy sorsukra hagyott, munkaképtelen emberek tucatjai követnek el öngyilkosságot azért, mert nem csak a rokkantellátásuktól, hanem emberi méltóságuk utolsó morzsáitól is megfosztva érzik magukat” zárja a közleményt.

Frissítés:

Az MSZP gondoskodjon arról, hogy Korózs Lajos távozzon a közéletből – szólította fel a szocialista pártot Selmeczi Gabriella, a Fidesz szóvivője.

Összesen 195 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
arokkantisember
2012. július 06. 14:12
Korózs csak egy bábu, betanított szöveggel. Érdekesebb az a kérdés, hogy kicsoda valójában a Fidesz részéről közleményben tiltakozó Hirt Ferenc? Megmondom röviden: egy díszrokkant. Hogy miért? Itt a válasz: http://arokkantisember.blog.hu/2012/07/05/cim-nelkul_10556
kispufi
2012. július 06. 08:22
Lajos, nem megkövetni, hanem simán követni! (Selmeczi fantáziája viszont ismét a fellegekben, felhőszakadás idején)
Jason Bourne
2012. július 06. 06:32
a Fidesz „embertelen társadalompolitikája” Csókold meg Orbán seggét, hogy eltakarítja azt a trágyadombot, amit ti hagytatok itt, te vadparaszt. Hogy működik az ország valóban komoly megszorítások nélkül is az szoci-libsi ámokfutás után.
drieno
2012. július 06. 06:19
micsoda embertelenség, felülvizsgálják az elvtársak munkaképességét is, nemcsak a halandókét tudjuk, ez fáj a legjobban, de a fasiszta náci hordák már csak ilyenek, pláne, ha rájuk lőcsölnek évi 3200 millió eurót , azaz durván ezermilliárd forintot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!