Szájer: Küzdeni kell az igazságért

2012. március 18. 13:24

A hamisítás, az igazságért való küzdelem nem ért véget, mert ma is vannak olyanok, akik megpróbálják jelentéktelenné tenni a mártír Bauer Sándor emlékét – fogalmazott a fideszes politikus Bauer szobrának avatásán.

2012. március 18. 13:24

Szájer József szerint a hamisítás, az igazságért való küzdelem nem ért véget, mert ma is vannak olyanok, akik megpróbálják jelentéktelenné tenni a mártír Bauer Sándor emlékét; a fideszes európai parlamenti képviselő erről Bauer Sándor szobrának avatásán beszélt vasárnap Budapesten.

 
A VIII. kerületi Mátyás téren elhelyezett szobor Bauer Sándornak állít emléket, aki 1969. január 20-án felgyújtotta magát a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében, így tiltakozva Magyarország szovjet megszállása ellen.
 
Szájer József beszédében azt mondta, Bauer Sándor tisztában volt azzal, hogy tettével nem fog megváltozni a rendszer, de tudta, cselekedete egy jelzés, „egy világító fáklya nekünk, a jövő nemzedékeinek, az akkor élő embereknek”: sosem szabad belenyugodni abba, hogy egy diktatórikus rendszerben élünk. Bauer Sándor a kommunista rendszer egyik önkéntes áldozata volt – fogalmazott a fideszes politikus.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dr. Táskás Tóni
2012. március 18. 16:40
Ha már a hamisítás ellen akartok tiltakozni, akkor ott van például Plagi bá.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!