Dzurinda: a szlovák-magyar viszony olyan, mint a maraton

2012. február 12. 15:58

A szlovák-magyar viszony nem százméteres gyorsfutás, hanem maraton, mondta el Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter egy interjúban, aki nem tartja normálisnak, hogy tömegesen kapjanak magyar állampolgárságot a magyarul tudó vagy magyar felmenőkkel rendelkező külföldiek.

2012. február 12. 15:58

Nem elég csak a történelmet ismerni a szlovák-magyar viszony megismeréséhez, ahhoz tisztában kell lenni a magyar lélektannal is, mondta el a TASR hírügynökségnek adott interjújában Mikulás Dzurinda. Szerinte ez nem százméteres sprint, hanem maratoni futás, ahhoz pedig erő, türelem és kondíció kell. Dzurinda egyébként, tudja, milyen egy maraton: 2010-ben 3 óra 40 perc alatt teljesítette a Budapest Maratont, írja az Index.

A szlovák külügyminiszter szerint nem egyszerű úgy rendezni a kettős állampolgárság ügyét, hogy senki se érezze magát veszélyeztetettnek, s ne váljon zűrzavarossá a folyamat. Dzurinda nem tartja normálisnak, hogy tömegesen magyar állampolgárságot kapjanak olyanok, akik magyarul tudnak vagy magyar felmenőkkel rendelkeznek.

„Ha például a franciák hasonló törvényeket alkalmaznának a frankofon afrikai országokban vagy a spanyolok a hispánokkal szemben Latin-Amerikában, Mexikóban, akkor, kérdem, hogyan nézne ki az európai munkapiac? Hiszen azoknak az embereknek útlevelük lesz” - mondta a szlovák külügyminiszter.

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Laikus érdeklődő
2012. február 13. 12:11
Jók a hozzászólások! A félnomád hordákról jutott eszembe, hogy talán túl korán hagytuk abba a "kalandozásainkat". Ők http://pranceproductions.com/photos/viking_girls.html jó 200 évvel tovább bírták és lám, kb ennyivel tartanak előttünk.
korona
2012. február 13. 09:50
MI az MANDINER? A bor dicsőítését levettétek? Ezzel az erővel a dohánytermesztés dicsőítését is megtehetnétek!
korona
2012. február 13. 09:47
Soroljátok fel azokat az előnyöket amelyeket a szlovákság élvezett a Nagy Magyarország idején. Voltak-e szlovák középiskolák? Voltek-e szlovák egyetemek? Mennyi szlovák napilap jelent meg akkor? Volt-e szlovák színház, opera? Mennyire volt hivatalos a szlovák nyelv akkor?
korona
2012. február 13. 09:30
Mivel azelőtt soha nem volt saját állama a szlovákságnak, ők is örülnek, hogy ma van nekik, hogy a hivatalos nyelv a szlovák. Nekik is van nemzeti érzésük, ahogy a magyaroknak is. A szlovákok attól félnek, hogy elveszítik ezt a pici országukat, ami végre szabad lett a számukra, és amelyet bekebelezne Magyarország, a tót nyelvet meg megint valahol harmadrendűvé tennék. Aki magyar nacionalista, annak meg kell érteni a szlovák nacionalistákat is. Át kell rendezni a határt: a túlnyomó többségben magyarlakta területeket Magyarországhoz KELL csatolni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!