Boldoghy-ügy: Dzurinda a magyar törvényt hibáztatja

2011. november 23. 17:29

Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter szerdai pozsonyi nyilatkozata szerint a budapesti szlovák nagykövet keddi berendelése a magyar külügyminisztériumba „a Magyar Köztársaság műhelyéből származó rossz, nem európai és nem szép törvény következménye”.

2011. november 23. 17:29

A budapesti szlovák nagykövet szerdán az MTI-t úgy tájékoztatta: Németh Zsolt külügyi államtitkárral folytatott megbeszélésén hangsúlyozta, hogy országa állampolgársági törvénye megfelel a nemzetközi előírásoknak és gyakorlatnak, és Boldoghy Olivért nem fosztották meg szlovák állampolgárságától, hanem azt a törvény értelmében elveszítette. A nagykövet a találkozón megismételte az államtitkárnak azt a pozsonyi kérést, hogy Magyarország és Szlovákia tartson kétoldalú tárgyalásokat állampolgársági ügyekben.

Németh Zsolt külügyminisztériumi államtitkár kedden közölte a nagykövettel: a bejelentést a magyar kormány elfogadhatatlannak tartja, és Budapest minden támogatást megad a révkomáromi férfinak. Budapest az eljárást az Európai Unió alapértékeivel ellentétesnek tartja, és a leghatározottabban visszautasítja a szlovákiai magyarság megfélemlítését.

Mikulás Dzurinda szlovák külügyminiszter szerdai pozsonyi nyilatkozata szerint a budapesti szlovák nagykövet keddi berendelése a magyar külügyminisztériumba „a Magyar Köztársaság műhelyéből származó rossz, nem európai és nem szép törvény következménye”. Dzurinda szerint Pozsony már februárban megoldási javaslatot terjesztett a magyar fél elé, amely elejét vette volna a hasonló történeteknek. Dzurinda bízik abban, hogy a Magyar Köztársaság megértette, hogy a megegyezés ebben a kérdésben mindkét fél számára hasznos lehet. „A megoldás ott van, jóakarattal kell megegyezni, amelynek jelen kellene lennie mindkét oldalon és úgy módosítani a magyar törvényt, hogy megfeleljen a nemzetközi sztenderdeknek, azután nem lesz semmi probléma” – szögezte le Dzurinda.

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
krisztoforo48
2011. november 24. 10:41
Mint az óvodások,fel kellene már nőni!
magnamater
2011. november 24. 10:27
Ebben az ügyben csakugyan a magyar politikusok a hibásak: amióta nem tiltakoztak, hogy a tótok több mint kilencven hadifogoly leventét Ligetfalván megöltek, azóta mind azt hiszik, a magyarokkal mindent meg lehet tenni,
Atisz
2011. november 24. 09:56
Kit érdekel Mikulás véleménye? Legalább dec. 6-t megvárhatta volna...
tarackos
2011. november 24. 09:12
Miki, el vagy tájolva, a NER-ben nincs semmiféle megegyezés, az van amit Ő akar, ha beledöglünk, pontosabban ha elveszik érte az állampolgárságot is!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!