Bajnai kihagyta a meghallgatást

2011. november 16. 12:15

A Péti Nitrogénműveknek nyújtott kezességvállalás ügyében kérdezték volna, ha eljön.

2011. november 16. 12:15

Az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának az elmúlt nyolc év kormányzati visszaéléseit vizsgáló albizottsági ülése a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami kezességvállalással kapcsolatban kezdeményezett meghallgatást. Az ülésre azonban sem Bajnai Gordon volt miniszterelnök, sem Erős János, a Magyar Fejlesztési Bank (MFB) volt vezérigazgatója nem ment el. Az ülésén jelen lévő Zdeborszky György, az MFB korábbi igazgatósági elnöke pedig nem tudott tájékoztatást adni az ügyről, mert azzal szerinte banktitkot sértene.

Győrffy Balázs fideszes bizottsági elnök szerint komolytalan a volt miniszterelnök hozzáállása az Országgyűlés munkájához. A testület a Bajnai által adott időpontokból válogatott, a volt kormányfő azonban ennek ellenére lemondta a meghívást. Legközelebb a parlament tavaszi ülésszakán hívják meg újból, akkor viszont kötelező lesz megjelennie a bizottság előtt.

Budai Gyula elszámoltatási kormánybiztos a nyáron jelentette be, hogy büntetőfeljelentést tesz a Péti Nitrogénműveknek nyújtott állami hitelgarancia és kezességvállalás ügyében hűtlen kezelés bűntettének és jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének gyanúja miatt. Az állam ugyanis készfizető garanciát vállalt a Nitrogénművek 50 millió eurónyi és 10 milliárd forintnyi hitelének felvételéhez. Budai szerint a Péti Nitrogénművek úgy kapott bank- és állami garanciát, hogy semmilyen fedezetet nem biztosított az állam javára.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2011. november 17. 14:22
Mennyi kár érte az államot? Azt tudja valaki?
küllő
2011. november 16. 18:29
Leszarja Budait és nevetséges erőlködéseit is. Teljesen igaza van. Jogos ! Ha van bizonyíték jelentsék fel. Ha meg nincs --bizottságosdit játsszon dajcstompika beléptetőkapuival kapcsolatban. Legalább sikerélménye is lenne végre. Nevetséges bohóc.
tarackos
2011. november 16. 15:41
Hát ez kínos. Mármint az, hogy a bizottság várta, holott Gordon levélben közölte, nem ér rá...
nyugalmazott tanár
2011. november 16. 15:02
Bajnai kihagyta a meghallgatást Teheti...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!