Schmidt Mária: Megalakult a Kommunizmuskutató Intézet

2011. október 24. 09:34

Az intézet a kommunizmussal kapcsolatos kutatások eredményeit gyűjti össze és bővíti majd.

2011. október 24. 09:34

Megalakult a Kommunizmuskutató Intézet - jelentette be Schmidt Mária, a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány főigazgatója a Terror Háza Múzeum konferenciáján.

A főigazgató elmondta, a kommunizmusnak csaknem százmillióan estek áldozatul. Schmidt Mária szerint a kommunizmus, vagy más néven „nemzetközi szocializmus” ma is emberek millióit fosztja meg attól, hogy önállóan rendelkezzenek sorsukról. Kitért rá, hogy mivel a kommunizmus nevében elkövetett bűnök feltárása, az állampárti diktatúrák történetének feldolgozása csak a szovjet birodalom összeomlása és a kelet- és közép-európai államok rendszerváltoztatásai után indulhatott meg, még mindig sok a fehér folt. A kommunista propaganda, amely több mint fél évszázadon át „mérgezte a közgondolkodást” úgy Nyugaton, mint Keleten, ma is érezteti hatását - fűzte hozzá.

A Kommunizmuskutató Intézet a Közép- és Kelet-Európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány újonnan alapított intézménye. Az intézet alapvető célja, hogy összegyűjtse és bővítse a kommunizmussal kapcsolatos kutatások eredményeit.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
huttinger
2011. október 24. 22:31
Te Marcsi! Hát hogy akarod azt kutatni, ami nem is volt? A Nagy Szovjetúnió is csak az alapjait rakta le.
nyugalmazott tanár
2011. október 24. 14:36
Akkor lesz most már saját komcsivadász, akár a náciknak? Erre kiváncsi vagyok.
afterall33
2011. október 24. 10:49
A kommunizmust manapság épp csinálják, kedves Scmidt Mária. (Most épp a padláslesöprés időszakát éljük) Kutatni majd ráérnek utána.
kukagyerek
2011. október 24. 09:58
"Schmidt Mária: Megalakult a Kommunizmuskutató Intézet" Néhány semmirekellő megint jó zsíros álláshoz jut!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!