A Fidesz lebontaná Ságvári Endre szobrát

2011. április 01. 11:25

Ságvári Endre szobra kapcsán éleződnek a pártpolitikai ellentétek Szombathelyen. A kormánypárti képviselők szerint nem szabadna egy terrorista szobrát a városban hagyni, a vasi baloldal viszont ideológiai háborúról beszél.

2011. április 01. 11:25

Élénk helyi politikai vita alakult ki a szombathelyi Ságvári-szobor kapcsán. A képviselőtestület legnagyobb kormánypárti frakciója eltávolítaná a kommunista mozgalmár szobrát, a Societas helyi szervezete szerint ideológiai háborúról van szó.

A Fidesz-KDNP-s Lazary Viktor szerint Szombathely szégyene, hogy Ságvári Endre szobrát húsz év alatt nem távolították el a városból. Lazary Ságvárit bűnözőnek, gyilkosnak tartja, míg egy másik kormánypárti képviselő szerint egy terroristáról van szó. A szocialista Gyebrovszky János szerint az embereknek kell eldönteniük, hogy „akarják-e nézegetni” a szobrot.

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sine ira et studio
2011. április 01. 19:00
látom, érik a Societasban az új komcsi front... ideológiai háború... ezek szerint ők ideológiai rokonuknak érzik Ságvári urat?
liberálzöld.
2011. április 01. 18:13
Szerintem Ságvárit posztumusz életfogytig tartó letöltendő szabadságvesztésre kellen ítélni a szabadlábra helyezés lehetősége nélkül. És kényszermunkára! Kenyéren és vízen.
kerecsen
2011. április 01. 13:53
@ diótörő Jó, hogy felhoztad a Szent László (lágymányosi) híd nevét. Már számoljuk a napokat a hídnév-avatóra. Ott leszünk! A ma még megyeri hídnak is lesz tisztességes neve, nem ez az álságosan kompromisszumos név, amivel ideig-óráig együtt kell élnünk. Mivel szemben volt Etilsburg, így lehet hogy ATILLA híd lesz. Ezt is megéljük, csak türelem. Baráti üdvözlettel
röviden
2011. április 01. 13:05
Küldjék el a szobrot Montpellier-be, ahol tavaly állítottak Lenin-szobrot. Jó lesz mellékalaknak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!