MSZP: A Fidesz nem tudja, mi lesz a nyugdíjakkal

2011. február 06. 17:04

Selmeczi Gabriella és a kormány elismerte azt, hogy ad hoc intézkedések alapján államosították 3 millió ember magán-nyugdíjpénztári megtakarításait - állítják a szocialisták. Az ellenzéki párt szerint ugyanis arról még nincsenek konkrét információk, hogy a pénztárak nem megfelelően gondoskodtak a befizetésekről, mivel a Kehi vizsgálata csak most fog indulni.

2011. február 06. 17:04

Kormos Kata elmondta: „A kormánynak nincsenek konkrét információik arról, hogy a magán-nyugdíjpénztárak nem megfelelően gondoskodtak volna a befizetésekről, hiszen csak ezután fognak elindítani egy erről szóló vizsgálatot.” Az MSZP szóvivője hozzátette: „Ezzel a kormány és Selmeczi Gabriella miniszterelnöki megbízott elismerte azt, hogy ad hoc intézkedések alapján államosították 3 millió ember magánpénztári megtakarításait.” Az MSZP nem érti továbbá, hogy a pénztárakat miért a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal fogja vizsgálni, ami egy kormányzati szerv. Hiszen azt Selmeczi Gabriella is említette korábban, hogy a pénztárakban az emberek megtakarításai vannak.

 
Ez Kolláth György alkotmányjogász szerint is aggályos lehet. „Ennek egyik oka a Kehi jogállása, a másik pedig a pénztárakban lévő vagyon besorolása” - mondta. „A magánpénztárakban lévő vagyon nyilvánvalóan a pénztári tagoké. Olyan törvény, ami ezt kvázi állami tulajdonként kezeli, nyilvánvalóan alkotmánysértő lehet” - fogalmazott az alkotmányjogász. Az Országgyűlés általános közpénzügyi ellenőrző szerve az Állami Számvevőszék, amely vizsgálhatná, hogy az adófizetői befizetések honnan, hová kerülnek.

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lantose70
2011. február 06. 23:46
Ezt figyeljétek: "A törvénymódosítást azért nyújtják be, mert közpénzekről van szó - mondta Selmeczi Gabriella. - Annak idején, amikor a magánpénztári rendszer felállt, az állami pénzeket csak kezelésbe kapták a magánnyugdíjpénztárak, ezek a milliárdok nem a magánnyugdíjpénztárak menedzsmentjének tulajdonát, vagyonát képezik, hanem a pénztártagok tulajdonát és vagyonát - mondta." http://michaelknight.blog.hu/2011/02/06/fogalmi_zavarban?utm_source=ketrec&utm_medium=link&utm_campaign=index Ez a felfújható gumipolitikusnő most ezzel tulajdonképpen azt mondja, hogy a magántulajdont vették el, hiszen a pénztáraknál lévő pénz a tagok magántulajdonát képezte. Remélem az alkotmánybíróság figyel, és ennek alapján visszadobja az egészet. Még mindig úgy gondoljátok, drága polgártársak, hogy ennek a pénzügyi himalájának a kezében jó helyen van a pénzetek? Ez a nő olyan ostoba, mint az anyaföld.
Claypool
2011. február 06. 23:12
Hogy jön ide Kolláth csimpánz György? Ki az aki erről őt kérdezi meg? ezt a hazaáruló fattyat?
pityesz74
2011. február 06. 19:26
Mi ez a nagy tobzódás,ha valakiknek nincs semmi vaj a füle mögött akkor nem ijedne meg semmi féle vizsgálódástól,bármilyen szervezet végzi azt!Vagy talán manyupos pénzből jutott maszopos pártkasszába is?Érdekes egy fordulat lenne,ami sok mindent meg is magyarázna!DE ha így lenne az biztos hogy az mszp-nek ott van a vége,és még örüljenek ha nem lesznek meglincselve!
Vizigót
2011. február 06. 19:14
Na, előkerült Csokornyakkendős György is, csak tudnám eddig hol volt, és egyből kinyilatkoztat, ahogy szokta. Neki sem jutott el a tudatáig a 2/3 általi lehetőségek széles tárháza. Kata és szóvivő kollégája erőlködése teljességgel érdektelen és szánalmasan cinikus.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!