Többet exportálna Kínába a kormány

2010. augusztus 30. 17:42

Kínában tárgyalt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes kínai kollégájával Huj Liang-jüvel. Semjén az általa sikeresnek ítélt találkozó után kijelentette: Budapest növelni akarja a magyar export arányát a két ország kereskedelmi forgalmában.

2010. augusztus 30. 17:42

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes hétfőn Pekingben találkozott kínai kollégájával, Huj Liang-jüvel. A pekingi politikus hazája és Magyarország hat évtizedes  kétoldalú kapcsolatát méltatta, Semjén pedig arról biztosította vendéglátóját, hogy az új magyar kormány előnyben részesíti kapcsolatainak építését a távol-keleti országgal.

A magyar miniszterelnök-helyettes részletesen beszámolt a hazai gazdaság átalakulásáról. „Magyarország növekedésorientált gazdaságpolitikát folytat, s tartani tudja a hiányt” - mondta el. Huj Liang-jü azt tartotta fontosnak kiemelni, hogy a Kína és Magyarország közötti kereskedelmi forgalom az idei év első hét hónapjában elérte a 4,6 milliárd dollárt, ami rekordot jelent.

Semjén a találkozó után tett nyilatkozatában kijelentette: Budapest szeretné, ha a kereskedelmi forgalomban a magyar export javára tovább javulnának az arányok és sikerülne például agráripari termékeinkkel nagyobb jelenléthez jutni a kínai piacon. Hozzátette: többek között erre szolgálna Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter közelegő és Orbán Viktor kormányfő előkészítés alatt álló útja is. A miniszterelnök-helyettes végül sikeresnek minősítette az egyórás beszélgetést.

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hodara
2010. augusztus 31. 00:20
Na itt a krém!!Csupa válogatott barom! blogen,sky.net ,figyellek
blogen
2010. augusztus 30. 22:12
Ki a franc adott világútlevelet Tömjén Teleki Zsoltinak, hogy így körbeutazza a Földet!
sky.net
2010. augusztus 30. 20:57
akármit is exportálunk egy-két hét múlva ők majd úgyis ugyanannak az olcsóbb kópiáját nekünk kínálják, talán csak a turizmus működne mondjuk megtalálhatnánk előbb pár kínai agyagkatonát, meg régi porcelánt, és ősi kínai falu romjait valahol a kiskunságban ( igaz előbb oda kell vinni ezt azt és elásni ,,aztán meg autópályát építünk és meglesz nagy média csilingeléssel felfedeznénk közös gyökereinket szalagcímek : szenzációs felfedezés 2000 éves (vagy amilyen öregre futja) kínai falu a kiskunságban.. az akadémia pl besegíthetne a tudományos háttér megalapozásában , van már gyakorlata ilyesmiben ) aztán jöhetnének a kínai állami vezetők vendégrégészek (ezeket jóféle borokkal üzemeltetni) ... aztán pedig a sok sok kínai turista .. kutató mifene , pár kínai ősi csengésű szó se ártana addig ... pár aha élmény : jaj hát mi is ősidők óta úgy hívjuk ..stb
Laibach
2010. augusztus 30. 19:42
Nekem az egészről a kedvenc zenekarom egyik dala jutott az eszembe: Kalashnikov - Tiananmen, Tiananem Kill Another Yellow Man http://www.youtube.com/watch?v=MCqlctL24Ks
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!