Közép-Afrika a magyar elit új adóparadicsoma

2010. március 19. 14:31

A magyar elit, a felső tízezer adóoptimalizálási műveleteinek színtere lehet a szubszaharai régió.

2010. március 19. 14:31
A HavariaPress értesülései szerint az egykori terézvárosi szocialista alpolgármester, Fürst György azon ország nagykövetének adta ki magát, amelyiknek hatóságai az elmúlt években többször adtak ki magyart állampolgároknak fiktív adó- és jövedelemigazolásokat.

A Havaria Press szerint a titkosszolgálatok régóta tudtak ilyen ügyekről, de eljárás soha nem indult, mert mire feljelentésig jutott volna bármelyik ügy, addigra már a politika magasabb szintjein is kezdték alkalmazni az afrikai módszert. A kreatív adóelkerülési lehetőség híre szinte valamennyi vagyonos réteghez eljutott, így a számos kétes hírű vállalkozó mellett akadt a megrendelők között művész, politikus, újságíró, ügyvéd, feltaláló, felszámolóbiztos, de volt adóhivatali vezető és tábornok is.

A közelmúltban Fürst György ellen eljárás indított a Központi Nyomozó Főügyészség különösen nagy vagyoni kárt okozó hűtlen kezelés miatt. Az eljárást a politikus védője a diplomáciai státuszra hivatkozva kifogásolta, hiszen az egykori terézvárosi alpolgármester ma a Közép-Afrikai Köztársaság Európai Unióhoz akkreditált nagykövete.

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kalandféreg
2010. március 19. 15:11
Elképesztően undoritó a "felső tizezer" viselkedése. Nem az irigység beszél belőlem, ha valaki megdolgozott a vagyonáért, akkor miért járna lehajtott fejjel? De hogy épp az a réteg vonja ki magát a szarhalom ellapátolásából, melynek ez a legkisebb megpróbáltatást jelentené ez minősithetetlen. Remélem napvilágra kerül a lista tartalma és működik még annyira a társadalom immunrendszere, hogy bojkottálja az érintettek érdekeltségeit. A politikai szereplőket meg kizárni a közéletből!
kanpalisoda
2010. március 19. 14:44
"a magyar elit új adóparadicsoma" Hol itt a magyar ? Hol itt az elit?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!