Izraeli kémgépek Magyarország felett

2010. március 18. 09:41

Kétszer megközelítették a ferihegyi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak. A magyar külügy csak annyit nyilatkozik, hogy volt diplomáciai engedélye a kémrepülőknek.

2010. március 18. 09:41
Az izraeli légi- és űrerők két, ránézésre civil küllemű felderítőgépe repült át tegnap Magyarország fölött. Kétszer megközelítették a ferihegyi repülőtér leszállópályáját, majd leszállás nélkül távoztak. Hogy mi ügyben jártak itt, arra csak technikai képességeikből lehet következtetni, mert a magyar hatóságok a repülések céljáról nem adtak tájékoztatást, csak arról, hogy diplomáciai engedély birtokában voltak itt. Ezt Bocskai István, a Honvédelmi Minisztérium szóvivője nyilatkozta a Magyar Nemzetnek, hangsúlyozva, hogy nem a tárca illetékes az engedélyek kiadásában.

Valószínűsítik, hogy a kémrepülők érzékeny berendezkedéseikkel több száz kilométeres körzetben képesek lényegében minden elektromágneses sugárzást lehallgatni, legyen szó telefonról, wifiről, rádiókról vagy radarokról.

Összesen 91 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gumimaci
2010. március 19. 17:51
Úgy irogassatok itt, hogy a A Moszad (héberül המוסד למודיעין ולתפקידים מיוחדים‎ [HaMossad leModi'in v'leTafkidim Meyuhadim] jegyzetel ám!
StG
2010. március 18. 20:55
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=313639 Azért a védelmi miniszter is elég bátran mond butaságokat a gép típusát illetően. Az nagyjából tudható, hogy a világ nagy repülőtereinél szinte mindig vannak amatőr fotósok, így aligha lehet a siker reményében Herculesnek hazudni azt, ami nem az...
crm114
2010. március 18. 20:18
Amúgy meg hol van ilyenkor a légvédelem?
zoli_29
2010. március 18. 18:16
Nekem egyre inkább az az érzésem, hogy ez valamifajta provokáció. Ha igaz, hogy ez bevett szokás, akkor miért pont most szivárogtatták ki, és miért pont a Magyar Nemzetnek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!