Pressman a Terror Házában

2023. június 21. 07:17

Ha nem volnánk éppen egyidősek, a beszéd stílusa alapján azt gondolnám, hogy Pressman anno titokban kijárta a budapesti foxi-maxit.

2023. június 21. 07:17
null
Huth Gergely
Huth Gergely
Magyar Nemzet

„Szóval a finom falatok alig csúsztak le Press­man komisszár úr torkán, máris elkövetkezett a pride hónap nyitóbulija a margitszigeti Kristály Színtérben (jók ezek a nevek – minek a színtere lehet ez?). Itt a melegszakma jeles képviselői után fellépve Pressman már-már a nagy előd Fidel Castrót lepipáló beszédet tartott. Hosszúságát tekintve mindenképp, de rögtön kiderül, hogy tartalmilag is helytálló a magállapítás. Többek között látomásaival is megajándékozta a tarka hallgatóságot »Kétségtelenül provokációval vádolnak majd, illetve hogy nyugati bölcsességet importálok és obszcén értékeket erőltetek, miközben beavatkozom Magyarország belügyeibe. Ez legalább annyira kiszámítható, mint amennyire unalmas. Ami egészen biztosan nem fog megtörténni, az az, hogy bármelyik, a kormány által fogva tartott és ellenőrzött médium teljes egészében publikálja ezt a beszédet« – vetítette előre Pressman, de tévedett, mert a beszédet rögtön és csonkítatlanul közölte a Magyar Nemzet és a PestiSrácok.hu – nem mintha magunkra vennénk a jelzőket.

Majd megtudhattuk, hogy mikor történt meg az igazi rendszerváltás: »Magyarország és a magyar emberek döntése volt 2003-ban – húsz évvel ezelőtt – az egyenlő bánásmódról és az esélyegyenlőség előmozdításáról szóló törvény elfogadása. […] Egy olyan döntés, amely az elnyomás és az önkényuralom korszakából a szabadság és – merem mondani – a szeretet korszaka felé mozdul el. Szabadság és szerelem. A magyar emberek ezt választották, mert megtapasztalták az ellenkezőjét.«

Ha nem volnánk – sajnálatos módon – éppen egyidősek, a beszéd stílusa alapján azt gondolnám, hogy Pressman anno titokban kijárta a budapesti foxi-maxit, a Marxizmus–Leninizmus Esti Egyetemet, azaz a buflákabb pártkáderek továbbképzőjét. Azért a nagykövet úr a közelmúlt magyar történelmébe csak beletúrhatott volna, s akkor talán tisztában volna vele, hogy hogyan nézett ki a „szabadság, szerelem és szeretet korszaka” húsz évvel ezelőtt, a Medgyessy–Gyurcsány-kormányok regnálása idején.”

***

Nyitókép: Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. június 21. 17:04
Ha én buzi lennék, élném az életemet, ahogy nekem tetszik, de az biztos, hogy ezzel nem büszkélkednék, mert nem is érteném, hogy az miért egy olyan dolog, ami miatt én mások elismerésére jogot formáljak. Máig nem értem, hogy mi kell ahhoz, hogy valaki a buziságával hencegjen, hivalkodjon.
fonak
2023. június 21. 16:49
Kijárta, csak ő már a progresszívebb, amerikai neomarxista foxi-maxit.
MayorAnna 03
2023. június 21. 16:21
A cikkíró ne említse egy cikkben a buzi, gyarmatosító hajlamú nagykövetet a nőfaló forradalmár Castróval!
Palatin
2023. június 21. 15:43
Pressmanról jut eszembe... A 15 éves fiam minap új megvilágításba helyezte számomra az LMBTQ-témát. Azt hiszem ö van legközelebb az igazsághoz. Öszerinte ugyanis a homoszexualitás és az egész LMBTQ holdudvar léte annak a bizonyítéka, hogy a természetnek is van humorérzéke. A kölökböl lehet, hogy filozófus lesz... Ekkora bölcsességet még nem hallottam, mennyire igaza van.... A múltkor azzal jött haza az iskolából, hogy "Apu, megcáfoltam Kant morálelméletét!" Büszkén dagadó mellel kérdeztem töle: "Tényleg? És mire jutottál?" Erre ö: "Olvasd el ott van az ellenörzö füzetemben." Mondanom sem kell, hogy azonnal megbocsátottam neki és együtt szidtuk a kémiatanárt, amiért nem ugrott el idejében a fiam új kémiai kisérlete során keletkezett melléktermékek elöl.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!