Ezért menne neki a kormány az eltúlzott benzináraknak

2024. április 27. 15:27

A magyar családok egy liter üzemanyagért 60-80 forinttal többet fizetnek, mint egy éve.

2024. április 27. 15:27

Nyitókép: Nacsa Lőrinc Facebook-oldala 

 

Tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár, a Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) támogatja a kormány bejelentését: az üzemanyag-kereskedőknek két hetük van arra, hogy a benzin és a gázolaj árát a régiós átlagra csökkentsék Magyarországon – mondta Nacsa Lőrinc, a párt frakciószóvivője a Facebook-oldalára feltöltött videóban szombaton. Hozzátette: 

ha záros határidőn belül nem következne be az üzemanyagárak csökkentése, akkor a KDNP támogatja a kormányt további intézkedések kidolgozásában”.

A kormánypárti politikus kiemelte: az elmúlt hetekben, hónapokban jelentős mértékben emelkedett a benzin és a gázolaj ára, a magyar családok egy liter üzemanyagért 60-80 forinttal többet fizetnek, mint egy éve. Megjegyezte, hogy a KSH legfrissebb jelentése szerint is drágább az üzemanyag Magyarországon, mint a régió más országaiban. „Háború van és háborús árak vannak az üzemanyagpiacon, ami plusz terhet ró a magyar családokra. A KDNP szerint a helyzet tarthatatlan és elfogadhatatlan, ezért „törjük le a háborús benzinárakat” – fogalmazott.

Véleménye szerint nem engedhető meg, hogy a kereskedők az árak folyamatos emelésével tovább nyerészkedjenek a magyar családokon. A KDNP – a Fidesszel egyetértésben – mindig is a magyar családok és a béke oldalán állt – emelte ki, megjegyezve:

nem engedhető meg, hogy a magyar családok fizessék meg a háború árát”

(MTI)

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Chekke-Faint
2024. április 28. 05:17
Azért ez magyar jelenség nem? Vajon miért nem mernek más országban a kereskedők ilyen módszerekhez nyúlni. Itthon majdnem minden kereskedőre igaz a gátlástalan lehúzás elve. Tanulni kéne nekünk is olyan országtól, ahol ezt nem merik megtenni mert azonnal következménye van az ilyen magatartásnak.
Tommaso
2024. április 27. 23:26
Sajnos még mindig túl sok, a rezsim hamis propagandája által megvezetett magyar ember támogatja ezt a tolvaj, népnyúzó, hazaáruló, ruszkiseggnyaló, pedofilmentő Orbán-rezsimet.
Lajoss
2024. április 27. 22:02
Megint mindenkit hülyének néznek! A 600-féle adót kellene csökkenteni, te szemétláda! 🤮
Zokni
2024. április 27. 21:54
Nem olvasom el, mert nyilvánvalóan a választások miatt. Ugye, ezt mondta?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!