Cigányt verni kisebb bűn a Győri Ítélőtábla érvelése szerint – A bíróságok morális állapotáról

2023. február 22. 13:31

A címet olvasócsalogatónak szántam, de tartalmilag igaz, le is írom, hogyan állapították meg ezt. Vezércikkem ugyanakkor többről szól.

2023. február 22. 13:31
null
Huth Gergely
Huth Gergely
PestiSrácok.hu

„Az önnön mártíromságunknál fontosabb téma, amit az egész Szeviép-eljárás során nem sikerült megállapítania az igazságügynek: hogy ha a két cégvezér nem (harmadikuk esetében a Jóisten szolgáltatott igazságot, a per lefolytatása alatt eltávozott az élők sorából), akkor ki más a bűnös az M43-as autópályára és a szegedi villamoshálózat felújítására kifizetett közpénz eltűnéséért? Mert a szembeköpés a jogi csűrcsavaráson túl ott valósul meg, hogy több mint ötszáz alvállalkozót büntetlenül ki lehetett semmizni, és a közberuházásokra Magyarország legválságosabb, gyurcsányi időszakában kinyögött milliárdokat büntetlenül el lehetett lopni. Mindez ugyanis megtörtént, vitán felül.

Eleve szomorú, hogy a tanúk és a portálunknak is nyilatkozó bennfentes informátorok sora által felvetett megvesztegetési és csalási gyanút nem sikerült kivizsgálni, az okkal hírbe keveredett baloldali politikusok tetteit és a Szeviép-ügyletekkel összefüggő gazdagodásukat sem sikerült felderíteni (talán csak annyi történt, hogy Botka László végleg feladta miniszterelnöki ambícióit, az enyves kezű társaság másik mentora, Ujhelyi István pedig csattogó papuccsal menekült el Szegedről Brüsszelbe), de a legszomorúbb, hogy még a nyomorult kis csődbűntett vádpontjaiban sem ért célt a Debreceni Törvényszék.

(...)

Egyszóval miközben a Szeviép-vezérek nem bűnösök – illetve egyiküket egy vád egy piti részlete miatt nevetséges pénzbírságra kötelezte a Debreceni Törvényszék –, addig a Fővárosi Törvényszék bűnösnek mondta ki Dódity Gabriellát rágalmazás vétségében, amiért a Fidesz fővárosi képviselője »fehér poros orrúnak« nevezte Lackner Csabát, a kispesti önkormányzat botrányhős MSZP-s politikusát. Ő ugyebár egy fehér poros zacskó szárítgatása közben (és egy másik felvételen) vallott arról, hogy melyik szert milyen sorrendben veszi be, azoknak mi a hatása és hány milliót költ »anyagra« egy hónapban. A Hír TV nagyot szóló leleplező sorozatában ehíresült felvételeken azt is mondja a szoci politikus: »aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye«.”

Nyitókép: Ficsor Márton/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
még fokozza
2023. február 22. 20:08
Zsiga Katalin sem kap igazságot ebben az országban.
Horst_Tappert
2023. február 22. 15:48
Minden bírót most azonnal kirúgni és vadonat újakkal feltölteni a rendszert. Elég volt. Komcsik, érzékenyítettek, strasbourg-ban kurvává tett senkiháziak ítélkeznek. Az igazság sehol nincs.
Micó
2023. február 22. 15:39
Az Orsz.Birói Hivatal nem tudja irányítani az Orsz. Biró Tanácsot, ez utóbbi vörös polip fészke. Le velük.
Micó
2023. február 22. 15:38
A kormány immár fel van hatalmazva arra, hog a gazdasági életet is veszélyeztető balos maffiára pöröllyel sújtson le.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!