Hogyan néz ki egy fejlett nyugati ország védelmi minisztériumának a politikailag korrekt Twitter-oldala?

2022. június 10. 10:00

Így... Gyorselemzés a brit védelmi minisztérium Twitter-oldaláról.

2022. június 10. 10:00
null
Varga Mátyás Zsolt
Mandiner

„Hogyan kell kinéznie ma egy Twitter-oldalnak?” – teheti fel a kérdést a kedves Olvasó. Szerencsénkre a brit védelmi minisztérium frappáns példamutatásával megválaszolta ezt a komoly kérdést. Bár, jobban belegondolva egy valami lemaradt, de ennyire még ne szaladjunk előre.

Első lépés

Fontos, hogy a Twitter-oldal hűen mutassa elkötelezettségünket a nemes ügyek iránt – magyarul, legyen politikailag korrekt valamint teljes mértékben feleljen meg a liberális fősodornak.

Ezért a lehető legnagyobb mértékben szerepeltetni kell a mostani „komoly-nagy-problémát”.

Esetünkben ez – mellesleg jogosan, mivel a mostani „komoly-nagy-probléma” speciel tényleg egy komoly s nagy probléma, ámde ezen a „Twitter-huszárság” nem fog sokat változtatni – az ukrán zászló. Viszont, a zászló maga nem elég, lehetőség szerint oda kell írni mellé/alá/fölé, hogy Ukrajnával vagyunk.

A britek az első lépést maradéktalanul teljesítették.

Második lépés

Mint ahogy azt mindenki tudja, a szomszédunkban dúló háború mellett egy másik háború is zajlik épp: az LMBTQ-emberek háborúja az elnyomás ellen.

Mivel most van épp a Pride-hónap, ezért a szivárványos zászlónak is mindenképpen látszódnia kell.

A britek ezt a lépést is hiánytalanul teljesítették.

Harmadik lépés

Mint tudjuk, a fehér, hetero keresztények mellett van még egy másik faj, amit szintén előszeretettel neveznek „rémisztő képződményeknek”: a jobboldaliakat, akik próbálják megőrizni hazájuk alapvető értékeit. Na, hát ezekkel nem szabad azonosulni, így foggal-körömmel harcolni kell azellen, hogy a nacionalizmus vádja érhesse a Twitter-fiókunkat.

Esetünkben, ezt a csapdát is jól kivédte a brit védelmi minisztérium.

A Twitter-profil neve ugyebár csak annyi, hogy Ministry of Defence – magyarán védelmi minisztérium –, de az ország neve nincsen ott. Így, a nacionalizmus látszatát messzire elkerülték. Viszont, valahogy mégiscsak jelölni kell a nemzetiséget, hiszen mi van akkor, ha a Twitter-olvasó azt hiszti még a végén, hogy Oroszország áll ki Ukrajna mellet? A britek ezt a problémát a lehető legkisebb nemzeti lobogójukkal oldották meg.

A britek a harmadik lépést is remekül teljesítették.

De azért csak kimaradt valami

Egy dolgot hagytak ki a védelmi minisztérium PR munkatársai: hol maradt a Black Lives Matter?! Hát ezért fosztogattak a BLM-támogatók annyit?!

Szégyen.

Nyitókép: Twitter-képernyőkép

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amca
2022. június 10. 20:51
Nincs itt semmi nem érteni való. UK az JUSA 51. gyarmata. Pont úgy cselekszik.
Felvidéki MAGYAR
2022. június 10. 19:18
Csak vissza kapják Istentől, ami nekik (is) jár - a többszáz év rablásért, gyilkolásért és a gyarmatosításért! A fagyi vissza nyal, de még mindig nem fogták fel!
Pelso j.
2022. június 10. 13:21
Te, pubi, tudod mekkora jelentősége és fontossága van itthon az emberek számára brit védelmi minisztérium Twitter-oldalának? Mint neked és írásodnak.
Lajoss
2022. június 10. 11:59
Vigyori,gondolom,neked a Czinege et.hiányzik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!