Visszatérhet Törökországba a magyar válogatott alapembere

2024. május 20. 17:55

Korábbi csapata, a Fenerbahce nagy riválisa, a Galatasaray szerződtetheti Szalai Attilát a Hoffenheimtől a nyári Európa-bajnokság után.

2024. május 20. 17:55

Nyitókép: Simon Hofmann/Getty Images

Kár szépíteni, nem úgy sikerült a németországi kaland Szalai Attilának, ahogy azt eltervezte. A válogatott labdarúgót tavaly nyáron szerződtette a török Fenerbahcétől a Bundesliga első osztályában szereplő TSG 1899 Hoffenheim. A magyar hátvéd nem tudta beverekedni magát a kék-fehéreknél a kezdőcsapatba, csak nagyon kevés lehetőséget kapott, ezért kölcsönadták őt a szintén első osztályú Freiburgnak, ám a helyzete ott sem sokat változott, főleg csereként lépett néhányszor pályára ott is. A nyári Európa-bajnokság után a Hoffenheimmel kell elkezdenie a felkészülést Szalainak, de könnyen lehet, hogy elengedik, s a bajnokság kezdetére új csapata lesz. 

Török sajtóhírek szerint a 26 éves védőt megpróbálja megszerezni a török első osztályban éllovas Galatasaray. Azt állítják, hogy Davinson Sanchez és Victor Nelsson is távozik a nyáron az isztambuliaktól, akik emiatt új védőket szeretnének szerződtetni. Szalai a német élvonalban összesen mindössze 8 meccsen 435 percet játszhatott ebben az idényben; ősszel a Hoffenheimban, tavasszal pedig a Freiburgban. 

A balhátvédként és középhátvédként is bevethető Szalai jelenlegi piaci értéke 6 millió euró, 

de a Galata állítólag első körben kölcsönben, vételi opcióval szeretné megszerezni a magyar válogatott labdarúgót – írja a Csakfoci.hu.

Mint ismert, Szalai Attila már futballozott Törökországban, tavaly két és fél évet követően, 117 tétmérkőzés után hagyta ott a Fenerbahcét, amely a Galatasaray ősi riválisának számít. Azt még nem tudni, ki lesz az idén a Super Ligben az első, a bajnoki cím sorsa a Fener és a Galata között dől el. A záróforduló előtt három pont a Galatasaray előnye, amelynek a döntetlen is elég vasárnap a Konyaspor otthonában az aranyéremhez.

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­­É­­­r­­t­é­k­e­­­l­­­d­­­ ­a­ ­s­­­z­­e­­­x­i­­­ ­­p­u­­n­­­c­i­­m­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­.­­𝐗­­𝟏­­𝟖­.­­­𝐅­­­𝐔­𝐍
machet
2024. május 21. 19:50
Csendes,szerény ,szorgalmas.Hát igen.Én azt mondanám, nem elég éles.A játékhiány óta meg érezhetően bizonytalan is.
Reszelő Aladár
2024. május 20. 21:16
Azóta sem értem, hogy ha tényleg nem jó focista (szerintem jó), akkor 2023-ban, amikor minden meccséről van statisztika és videofelvétel, akkor mire adott a Hoffenheim 12 millió Eurót? Hogy utána az első meccse után (ahol valóban hibázott) többet szinte nem is kezdett? Egy 12 millió Eurós focista pontosan 1 esélyt kap. Mert ha még szabadügynöknént ingyen szerzik. De nem így történt: tavaly ő a lett klubtörténet egyik legdrágább igazolása A szezonértékelőn nyilván szánnak rá is egy kis időt, hogy amúgy a Fenerben és a Magyar Válogatottban teljesen megbízható, nem balhés, csendes, szorgalmas, nem sérülékeny 12 milliós védő miért nem kapott legalább 10-20 perceket olyan meccseken, ahol 3 gólt szerencsétlenkedett össze a védelem nélküle. És miért éri most a felét? Nagyon kedvelném, ha pont a németek ellen az EB-n játszaná majd élete egyik legnagyobbját, monjuk Wirtz teljes eltűntetésével. Akkor mondja majd valaki, hogy Ati nem Bundesliga szint.
Dunhill67
2024. május 20. 20:08
és még összeteheti a kezét,hogy légiós lehet....ez a srác egy nb1 középszernél kicsit (igen kicsit) jobb játékos,nálam max. válogatott labdaszedő lehetne....de nem én vagyok a szöv.kap. :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!