Novák lelkes, hogy átvette a Sándor-palota kulcsát

2022. május 11. 19:41

Ha ismerné a történetet, tudhatná, ez Bartók országában nem sok jóval kecsegtet.

2022. május 11. 19:41
null
Gábor György
Gábor György
Facebook

„Novák Katalin kitörő lelkesedéssel számolt be arról, hogy »ma reggel átvettem a Sándor-palota kulcsát Áder Jánostól.«

Ha ismerné a történetet, tudhatná Novák Katalin, hogy ez Bartók országában nem sok jóval kecsegtet. Az első kulcs a kínzókamrát nyitja majd, ahol minden csupa vér; a második ajtó a fegyveresházat, ahol az összes fegyver véres; a harmadik a kincseskamrát, ahol még az ékszereken is vér ragyog; a negyedik a virágoskertet, ahol a rózsák véresek; az ötödik ajtó mögött feltárul a Birodalom, ami mostantól már mind az övé, s ahol a nap a hold és a csillagok a játszótársai; a hatodik mögött ott a könnyek tava, a bánat és a szomorúság helye; s végül a hetedik ajtóból előjönnek a régi asszonyok, „szépek, szépek, százszor szépek”, s mostantól már ő is közéjük tartozik.

Speciel engem ez az utolsó ajtó izgat a legkevésbé: az, hogy hány nőt rejtett el oda az eddigi nagyúr, s az, hogy az új hölgy közéjük fog-e tartozni, avagy sem. Sokkal inkább izgatnak az utolsó szavak: »És mindég is éjjel lesz már… Éjjel… éjjel…«

Mert mostantól legalább öt éven át egészen biztosan az lesz.” 

Fotó: Áder János leköszönő államfő fogadja Novák Katalin új köztársasági elnököt a Sándor-palota teraszán 2022. május 10-én. Novák Katalint március 10-én választotta meg államfőnek az Országgyűlés, ünnepélyes beiktatása május 14-én lesz. MTI/Bruzák Noémi

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap Bender
2022. május 16. 15:00
Ha ismerné a történetet, tudhatná, ez Bartók országában nem sok jóval kecsegtet. No most a fő dolog. Ez az ország nem Bartók országa, hanem a magyaroké. Azért is nevezik Magyarországnak. Ez az ország csak 133 napig volt zsidók vezette ország, ehhez viszont Bartóknak nagyon kevés köze volt. "Mind az első világháború kitörése, majd Magyarország veresége, mind a magyarországi Tanácsköztársaság is megjelent az alkotó és művész Bartók mindennapjaiban; a kommün idején a Zenei Direktóriumban vett részt, de hamarosan visszavonult."
Pneumaticus
2022. május 13. 14:17
Ez már szegény Bakács szintje...
pepu
2022. május 12. 15:27
Hát az biztos, hogy piri néne elképzelésében nem ez szerepelt. Ő úgy gondolta, hogy néhány ciklus miniszterelnökség után mostanra a lánya lakik már a Sándor palotában. Na ezt a gyurcsány jól szétbaszta. Egyetlen teljes miniszterelnöki ciklusa sem volt, és most a negyedik 2/3-os ciklusa után már a terv is kezd köddé válni.
Szabó Judit
2022. május 12. 15:24
Elgondolkodtató párhuzam. Kavarognak a gondolatok. De úgy igaz, hogy az elődeink már minden fontos kérdést megválaszoltak, csak az adott művet kell elővenni és a megfelelő oldalt fellapozni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!