„Meghitt és kiteljesedett” – katartikus élményt nyújtott Ákos koncertje Debrecenben (videó)

2024. április 28. 18:50

Régi kedvencek és ritkán hallott szerzemények is felcsendültek a Főnix Arénában.

2024. április 28. 18:50

Nyitókép: Ákos Facebook-oldala

A dupla teltházas novemberi Opera, és a Papp László Budapest Arénabeli koncertek után a debrecenieket is megörvendeztette Ákos. 

Az elismert művész, aki tavaly ünnepelte szólópályafutásának harmincadik évfordulóját, a cívis városban is minden eddiginél nagyobb létszámú művészgárdával lépett a színpadra. 

A produkció előtt, 

egy koncertlemezzel is igyekezett hangolni a közönséget,

melyet a budapesti koncertekből állítottak össze. A kiadvány április 12-én, hat nappal Ákos születésnapját követően jelent meg.

Ezt is ajánljuk a témában

„Klasszikus felállás, mélyebb dalszövegű szerzemények”

A debreceni koncertről a HajduPress is beszámolt. A lap újságíróját is magával ragadta a szombati koncert. Beszámolójából többek között kiderült, hogy „az első felvonásra végig a zártabb világ volt a jellemző: rádiós slágerek elvétve kerültek csak elő, 

a mélyebb, komorabb dalszövegű szerzemények kaptak nagyobb hangsúlyt”.

„A hol barlang, hol csak ködös felhők védelmében játszó zenekar 1993-től egészen 2003-ig mozgott az életműben” – tette hozzá.

Reszegi László megjegyezte, „külön öröm volt újra látni a »klasszikus« felállást (Madarász Gábor, Lepés Gábor, Dorozsmai Péter, Fekete Tibor), ugyanis sokan csak külön-külön láthatták eddig a régi tagokat egy-egy koncerten az elmúlt évtizedekben. Őket egészítette ki a Győri Filharmonikusok vonósnégyese és a pécsi VoiSingers kórus három női tagja”.

Közönségkedvencek és egy különleges duett

A koncertudósításból kiderült, hogy a második felvonásra egy teljesen más színpadképet kaptak a jelenlévők, ami jelentős létszámváltozást is hozott magával.

A HajduPress munkatársa kiemelte még azt is, hogy a közönségkedvencek – Végre, Adj hitet, Indiántánc, Ölelj meg újra – mellett ritkábban játszott, különlegességek is felcsendültek. 

S végül nem maradhatott el a Harminc év turné várva várt duettje sem: Ákos lányával, Őry-Kovács Annával közösen adta elő a debreceni közönségnek is a Minden élet/Felemel dalok egyvelegét.

S még egy meglepő húzás volt erre az estére: Ákos és Balásy Szabolcs a Ne keress engem című dalt is előadták. 

Az Anna lányával közösen előadott produkcióról korábban megjelent már egy videó. Ezt alább tekintheti meg:

„Fergeteges siker”

Ákos közösségi oldalán is beszámolt a debreceni fellépéséről, melynek galériáját is megosztotta. A fotókhoz kísérőszövegként azt írta, „egy katartikus, ünnepi este képei: az utolsó előtt HARMINC ÉV előadás fergeteges siker volt tegnap este a debreceni Főnix Arénában. 

Együtt repültünk át három évtizeden. 

Köszönjük!”

Legközelebb Szegeden találkozhatnak a zenebarátok Ákossal és zenekarával május 4-én, szombaton.

 

Összesen 136 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-81
2024. május 11. 22:56
🍓 ️ ­I­­­g­­­a­­­z­­i n­i­­m­f­o­­m­á­­n­i­­á­k­­­ 👉 𝐖­­𝐖­­𝐖­­­.­𝐗­𝟏­𝟖­­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
Patika
2024. április 29. 20:58
rzis... (Áki nullarepa mutatványos, abból is csak féligkész álintellektuális)
Lakat1983
2024. április 29. 07:56
"A műsor vége felé közeledve a közönség nem bírta tovább az ülve ünneplést: egy részük ülőhelyeiket elhagyva a színpad elé sietett, ahol állva, tapsolva tomboltak a végére igencsak felgyorsult tempóra. (…) A megdöbbentő zárás után már tényleg nem maradt semmi, csak a vastaps és a szűnni nem akaró üdvrivalgás. Minden egyes Ákos-koncert után érezni, hogy a közönség ünnepli az adott produkciót, az új albumot és a közösen eltöltött időt. Most azonban mintha valami plusz lett volna a levegőben: Ákos harmincéves szólókarrierje miatt gyűltek össze az emberek, de valahol önmagukért is, ugyanis fontos részei ennek a folyamatosan íródó történetnek. Ez az este egymás ünneplése is volt." https://hajdupress.hu/cikk/meghitt-es-kiteljesedett-akos-debreceni-koncertje-katartikus-kozossegi-elmeny-volt
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2024. április 29. 01:02
“Fergeteges siker volt” Ha valamit szeret magában, az a szerénység. 🤣🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!