Izgatók és hígvelejű utópisták

2020. november 04. 13:25

A jóemberkedés vége az indulatok szabadsága, az élvezetek egyenlősége lesz.

2020. november 04. 13:25
Szánthó Miklós
Szánthó Miklós
Magyar Nemzet

„Egyes események azért lepik meg az embert, mert oly régóta számít azokra. Sokszor hirdetjük a veszélyek jelenvalóságát, mégis bízunk benne, hogy rémlátomásaink nem válnak valóra. Mostanában azonban egyre inkább úgy tűnik, a rémlátomások valóra válnak – és napról napra meg is lepődünk. Már megszámlálni sem lehet, hogy – nemcsak az elmúlt hetekben, de az elmúlt években – hány súlyos terrortámadás érte a nyugati nagyvárosokat, hányszor kellett tömegeknek fejvesztve menekülniük a géppuskaropogások vagy bombarobbanások során felcsattanó »Allah akhbar!« felkiáltások közepette. Meglepődünk, meghökkenünk, de nem teszünk semmit – mert Európa, talán az egész Nyugat az álságos pózolás és az impotens sivárság állapotában van.

Nem pontosan az a fokmérője ugyanis egy civilizáció erősségének vagy gyengeségének, hogy mennyi és milyen minőségű támadássorozat éri, hanem hogy arra mennyiben és milyen intenzitással válaszol, pontosabban védekezik az ellen. A szellemi anarchia örvényébe alámerült Európa pedig láthatóan nem mer, nem akar erélyes válaszokat adni, hiszen már réges-régen megtagadta önmagát, porfogót terített múltjára, egykori nagyságát, magabiztosságát szégyenkezve, szemét lesütve kitessékelte a hátsó ajtón. Pontosabban szólva egy új típusú magabiztossággal vértezte fel magát: a semmibe vetett hittel. Hígvelejű utópisták és rosszlelkű izgatók – beleszerelmesedve a felvilágosodás önhittségén alapuló emberképbe – ugyanis azt találták ki, hogy nincs szükség arra, amit az ember nem tud ésszel felfogni, ami nem magyarázható meg a tudomány eszközeivel és metódusaival. Abszolútumnak tették meg a relativizálást: nem kell se Isten, se szokás, se hagyomány, se erkölcs, se morál, csak a szubjektivista káosz.

Tisza István, akit a fent felidézett utópisták és izgatók megtestesülései gyilkoltak meg bestiális és sunyi módon 102 évvel ezelőtt, mindezt így fogalmazta meg: »Felvilágosodásuk szavakban szabadságot és egyenlőséget hirdet, de valójában az indulatok szabadságát és az élvezetekben való egyenlőséget.« Hogy az időközben gátlástalanná nyomorodott progresszióhívők – liberálisok és szocialisztikus gondolkodásúak egyaránt – tisztában voltak és vannak-e azzal, hogy kontinentális ármánykodásukkal rögről rögre lapátolják ki a talajt a nyugati civilizáció lába alól, vagy valóban hittek és hisznek az emberiség nyílt társadalomban való végső feloldódásában, igazából már lényegtelen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Simon.Templar
2020. november 04. 19:16
Na, itt mindenki megtalálhatja a maga zsenderét, az agendertől a nonbinaryig. https://www.nationalgeographic.com/magazine/2017/01/explore-gender-glossary-terminology/
annamanna
2020. november 04. 15:16
"egyre agresszívabban reklámozza a nemi eltévelyedések végtelen tárházát, és igyekszik megismertetni már a gyerekekkel is, mi fán terem az aszexuális genderfluiditás." Te jó Isten, ez így egy mondaton belül, hát nem kicsit zavaros. Szánthónak el kéne döntenie, hogy mivel van baja - a "szodómiával", vagy azzal, hogy nem szexelnek az emberek, az aszexualitás ugyanis ezt jelenti. Nézzen már magára, elég furcsán jön ki ilyen corpusszal azon sírni, hogy az emberek nem szexelnek eleget. "A válasz egyedül a politikai (ellen)cselekvés lehet." Ezt hol olvasta Szánthó? A Bibliában? Vannak jó gondolatai, de ezek sajnos keverednek a legblődebb marhaságokkal.
Jógyerek
2020. november 04. 14:43
Az iszlamista terror és a migráció közötti kapcsolat eltagadása, a civilizációs öngyilkosság felé vezető multikulturalizmus erőszakolt ajnározása, a rend megdöntésének karneváli abszurditása, a férfi és női teremtettségben elbizonytalanító genderpropaganda, az őshonos népesség csökkenése közepette az abortusz ünneplése. Ez ma a Nyugat és benne Európa fősodora. ez van!
Secnir
2020. november 04. 13:54
szánthó folyamatosan épül le, már-már dippoldi mélységekben írogat...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!