Eörsi jelölésével valóban baj van

2016. augusztus 17. 12:58

Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont.

2016. augusztus 17. 12:58
Schiffer András
Schiffer András
Facebook

„A magyar kormány Eörsi Mátyás egykori SZDSZ-es külügyi bizottsági elnököt és államtitkárt, a Gyurcsány-párt jelenlegi politikusát jelölte valami Demokráciák Közössége nevű nemzetközi szervezet élére. Az egyik oldal heveny orbánozásban tört ki, mondván Eörsi áruló, lepaktált a patás ördöggel. A másik oldalon – persze kevésbé nyíltan – gyurcsányozást idéztek elő a magyar belpolitika pavlovi reflexei.

Egyik unalmasabb és fárasztóbb károgás, mint a másik. Kövér házelnök mai interjújában már más húrokat penget: a túlélő »eszdéeszizmustól« óvja az országot. Szerintem Eörsi jelölésével valóban baj van, de egy sokkal kézenfekvőbb ok miatt. Eörsi Mátyásnak a kilencvenes években is üzlettársa volt bizonyos Bauer Miklós. Márpedig Magyarországot soha, sehol ne képviselje olyan személy, aki önként választott társául egy ávós gyilkost. Pont. Bauer Miklós ugyanis- többek között - a börtönben meggyilkolt Ries István, korábbi szociáldemokrata igazságügyi miniszter vizsgálótisztje volt.

Az '56 utáni megtorlások miatti felelősségre vonások legalább kísérleti szakba eljutottak, azonban az ötvenes évek ávós terrorja miatt semmiféle számonkérés, igazságtétel nem történt. S már nem is fog. Éppen ezért, legalább annyival tartozunk a meggyilkolt, megkínzott, meghurcolt, kisemmizett honfitársaink emlékének, s azoknak is, akiknek simán »csak« a gyerekkorát rabolta el a rendszer, hogy a véreskezű pribékeknek még a kései üzlettársait sem emeljük piedesztálra.

Ha egy ország belenyugszik abba, hogy a morális határvonalakat a feledés előbb-utóbb úgyis szétkeni (ld. még: »ne bolygassuk a múltat«), ne csodálkozzon, ha aktuális urai nem is ismernek morális határokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 292 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2016. augusztus 18. 13:14
Schiffer ezt is "elfelejtette"...: A magyar /libsibolsi/ kormány 2009. március 6-án Eörsit jelölte az Európa Tanács főtitkári posztjára./Wiki/
Biedermann
2016. augusztus 18. 07:59
Hadd menjen Eörsi Varsóba,legalább nem itt rontja a levegőt,Ő egy ritkán látható gusztustalan figura,a liberálfasiszta maradékból.Ha itt marad,naponta kapna szót az ATV-ben.Látványától és szövegeitől egyaránt hányingert kap az ember,pláne,ha ismeri a környezetét.
néhai Ch.Pilot
2016. augusztus 18. 07:25
Egy Szakasits-dédunoka tart politikai erkölcsi prédikációt? Van ennek valami bája. Vagy bűze. Amúgy meg szerintem egyszerűen csak savanyú a szőlő. A kormány nem Andrást kínálta meg valamilyen pozícióval, ez fáj.
mustarharmas
2016. augusztus 17. 22:28
Schiffer gyere vissza! Ismét pontos cikk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!