Ép testben, ép lélek

2015. február 27. 09:33

Én Juvenalissal tartok: „Ép testben, ép lélek.” Minden egyéb mozgás egészségügyi, gyógypedagógiai történés, aminek nem lenne szabad, hogy köze legyen az olimpiához.

2015. február 27. 09:33
Molnár Ferenc
Sport Plusz

A MOB végül végül társadalmi pár beszédre Ezt már ismerjük. Ez eddig mindig a kezdeményezőket alátámasztó halandzsa volt. Az egyedüli helyes megoldás a népszavazás lenne. »Akarja-e Ön, hogy Budapest 2024-ben olimpiát rendezzen?«

Majdnem elfelejtettem, hogy az olimpiával együtt kötelező megrendezni a paralimpiát is. Ez az a púp a hátunkon, amely mindenhol eddig teljes érdektelenségbe fulladt. Én Juvenalissal tartok: »Ép testben, ép lélek.« Minden egyéb mozgás egészségügyi, gyógypedagógiai történés, aminek nem lenne szabad, hogy köze legyen az olimpiához.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2015. február 27. 10:18
Mi ez a halandzsa...?! Ami az egészséges életmód és a versenysport szembeállítását illeti: gyermetegség/demagógia. Én magam az előbbi híve vagyok és csak az érdekel, amiben én rész veszek/vehetek... (!) ...de versenysport VAN (most például éppen sí-világbajnokság van Svédországban, a média /az állami is/ tele van vele)... Ahol ezt az ez iránt érdeklődők fizetik (pl tv-reklámon keresztül) az teljesen rendben van - de az állam is beszáll(hat) a nemzeti összetartozás ápolása érdekében. Szerintem az Orbán kormány ebben (is) jó úton jár. Az Olimpia pedig egy nagy vállalkozás, gazdaságilag is - azt kell biztosítani, hogy a költségek ne szaladjanak el...
alex.leopardi
2015. február 27. 10:13
mens sana in corpore sano
alex.leopardi
2015. február 27. 10:11
háááát,egy picit tudok olaszul meg latinul is,nyasgem
mert HÜLYÉK VAGYTOK MIND!
2015. február 27. 09:49
tököm tele a versenysport nyomatásával, hogy csak az tud támogatott lehetőségekhez hozzáférni, aki versenysportoló
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!