Igent mondani az életre

2023. november 08. 23:07

Rövid időn belül a második különleges tárlattal várja a látogatókat Budapest új komplex művészeti központja.

2023. november 08. 23:07
null
Farkas Anita

A Hungarian Art & Business, azaz a HAB új kiállítása régi mesterek és kortárs képzőművészek dialógusában kutatja az emberi lét legősibb kérdéseit: honnan ered a teremtett világ, mit jelent teremtett lénynek lenni, és hogyan tudunk rákapcsolódni a mindezek mögött lüktető örök energiára. Júniusban a Kogart Ház helyén nyitotta meg kapuit a főváros új, impozáns kiállítótere. Kiállítótér, mondom én, ám a HAB a létrehozók szándéka és a bárki számára látható végeredmény alapján is jóval több ennél: multifunkcionális művészeti központ, amely ugyanúgy összeköti a nemzedékeket, mint a régi és a mai mestereket, illetve a közönséget és a kortárs képzőművészeket. Az MBH Bank Művészeti Alapítványnak köszönhetően létrejött központ egyik, ha nem a legfőbb feladata ugyanis „a művészet társadalmasítása”, azaz hogy feszengés nélkül bárki otthon érezhesse magát az Andrássy út e különleges, az 1800-as évek végén épült palotájában. Ennek érdekében az ingatlan belsejének újrafazonírozói tényleg mindent megtettek. A három szint mindegyike belakódik lassan, a „habfelhős” tereket egy, ebben a miliőben némileg meghökkentő, de mindenképpen figyelemfelkeltő szivárványos lépcső köti össze, az alagsorban a legmodernebb eszközökkel felszerelt alkotóműhely és podcastszoba működik, legfelül a határon túli és külföldi képzőművészekre fókuszáló rezidenciaprogramnak is helyet adó stúdiólakásokat, illetve egy óriási műtermet alakítottak ki.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!