Óriási csalódást okozott Ukrajnának Olaf Scholz, beválhatott Putyin halálos fenyegetése

2024. április 10. 14:18

Az ukrán elnök továbbra sem akar tárgyalni Putyinnal, és arra sem hajlandó, hogy területeket adjon át.

2024. április 10. 14:18

Nyitókép: KAY NIETFELD / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

Zelenszkij elismerte, hogy Oroszországnak az energetikai infrastruktúra elleni támadásai sikeresek voltak – írta Die Welt. „Ez nagy hatással van a háborúra” – jelentette ki az elnök. „Az energiaellátás elleni támadások nagy fájdalmat okoznak a lakosságnak és a városoknak” – tette hozzá. Zelenszkij szerint Ukrajna sebezhetőségének az az oka, hogy nincs elegendő légvédelmi rendszere, ez pedig felbátorítja az oroszokat. „Mindenekelőtt légvédelmi rendszerekre van szükségünk. Mindenekelőtt meg kell tudnunk védeni magunkat” – mondta az elnök.

Zelenszkij azt is elmondta, hogy „nem érti”, miért nem kapják meg a szövetségeseiktől azokat a fegyvereket, amelyek Ukrajna „túléléséhez” szükségesek. Utalt a német Taurus cirkálórakétákra és az amerikai gyártmányú F-16-os harcigépekre is. 

Az ukrán elnök elmondása szerint

Olaf Scholz kancellár azért nem támogatja, hogy Németország Taurus-rakétákat szállítson Ukrajnának, mivel tart attól, hogy Oroszország atomhatalom,

ugyanakkor szerinte ezzel a testtartásával Scholz „nem védi meg a világot Oroszországtól”.

Mindazonáltal Zelenszkij dicsérte a német kancellárral fennálló kapcsolatát, és óva intette Scholzot attól, hogy „olyan hangokra” hallgasson, amelyek „befagyasztanák” a konfliktust, ugyanis az ukrán elnök szerint a konfliktus befagyását arra használná ki Oroszország, hogy újabb támadást készítsen elő. 

Zelenszkij újfent megismételte azt az állítását, hogy modern fegyverekkel Ukrajna képes lenne legyőzni Oroszországot. Az ukrán elnök világossá tette, hogy

nem akar tárgyalni Putyinnal, és arra sem hajlandó, hogy területeket adjon át. 

Kijelentette, hogy Ukrajnának mindenképpen meg kell nyernie a háborút, nincs más választása az országnak, ugyanakkor azt nem tudta megmondani, hogy a győzelmet mikorra tudják elérni.

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:12
🍓 ️ ­­­A­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­­s­­­ ­l­­á­­­n­­­y­o­­k­­ ­­­v­­­á­r­­n­­a­­­k­­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­𝗪­𝗪­­.­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­.­­𝗙­­𝗨­­𝗡
Mindenhova
2024. április 11. 16:13
"...dicsérte a német kancellárral fennálló kapcsolatát,..." Ő is úgy nevezi, h. májashurka?
Laci DACH
2024. április 11. 11:00
1. Az "utolsó szó" még nem hangzott el TAURUS ügyben Németországban - mivel demokrácia van, még Scholz-ot le lehet szavazni!! Az ellenzék és a koalicióban a Zöldek és FDP is a TAURUS átadása mellett van. 2. Egyelöre gyártani is kell a TAURUS t - ezt 2 éve elmulasztják/ották. 3. Igen a németek "félnek" - mivel nincsenek messze - de a többi NATO ország nem!! Nem lehet hagyni megfélemliteni magunkat Putyin 60 éves rakétáitól!! A NATO-nak is vannak atomfegyverei - gyorsak és pontosak!!Mit képzel Putyin - csak ö tud löni, a franciák, britek nem??
hannah184-2
2024. április 10. 22:37
Zselé nem hajlandó területeket átadni? De hát már elvették tőlük az oroszok,már sok mindent újra is épitettek. ..Nem kellett volna a kócos fejűre hallgatni és akkor megmaradtak volna a területek.Persze annyira megszorongatták Zselét,hogy törvénybe foglalta,hogy nem tárgyal ruszkikkal. ..Azért gondoljunk már bele,milyen vezető vannak /voltak Ukrajnának,hogy amcsi óhajra ezzel a NATO tagsággal csesztették a ruszkikat és ezzel háborúba sodorták az országukat.A valaguk kint volt és újjat húztak a ruszkikkal egy barom atom hatalommal. Most meg megy a rinyálás,hogy rájuk ég a ház. Megbíztak a Nyugatban!!!! Afghanistan, Irak,stb után. A fegyveripar ,energia lobby köszöni szépen jól van.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!