Macron: Izrael győzelmének tekinthető az iráni csapásra adott válasz

2024. április 15. 14:17

A francia elnök megerősítette, hogy Párizs is részt vett a védekezésben.

2024. április 15. 14:17

Nyitókép: Nicolas Economou / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Emmanuel Macron francia elnök hétfőn megerősítette, hogy Párizs részt vett az Izrael elleni hétvégi iráni támadás meghiúsításában, és Jordánia kérésére fogta el a drónokat, amint azok átrepültek az arab ország légtere felett – írta meg a Politico. A francia elnök hangsúlyozta: Izraelnek szinte az összes rakétát és drónt sikerült megállítania, csak hét landolt és ennek következtében csak egy ember sérült meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Ugyanakkor Macron aggodalmát fejezte ki a közel-keleti eszkaláció miatt, és ígéretet tett arra, hogy mindent megtesz a fellángolás elkerülése érdekében. A francia elnök ezzel kapcsolatban bejelentette, hogy a nap folyamán tárgyalásokat kíván folytatni Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel. Macron célja a tárgyalással, hogy rábírja Izraelt a konfliktus diplomáciai és gazdasági megoldására és az eszkaláció elkerülésére. A francia elnök szerint Izraelnek inkább Irán elszigetelésével, szankciókkal és Teherán nukleáris műveleteinek megerősített ellenőrzésével kéne válaszolnia.

 

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­g­­ö­­s­­ ­­­l­á­­n­­­y­­o­­k­­­ ­­v­­á­­­r­n­­a­­k­ ­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
alexandrosz-2
2024. április 15. 20:53
Még pár ilyen "győzelem" és az izraeli zsidókat is pénzelhetitek az ukrajnai zsidók mellett.
Krupp Skya
2024. április 15. 17:16 Szerkesztve
"chief Bromden 2024. április 15. 16:31 Ez a Tomaso mandis, vagy miért nem basszátok már ki innen. Minden cikk alatt összeszarja a kommentfalat." Nem tehet róla, hogy összeszarik mindent, szalmonellás ukráncsirkét evett ezt ingyen kapják az ÁVH-tól.
Krupp Skya
2024. április 15. 16:59 Szerkesztve
"Tommasso 75 év óta az össze közel-keleti konfliktus vagy arab országok, vagy Irán agressziójával kezdödött. Az ORBÁNNAL ellentétben valóban BÉKESZERETŐ IZRAEL csak önvédelmeskedik, és reagál." Így igaz Tomassó elvtárs. Szamueli Tibi bácsi önvédelemből akasztgatta a magyarokat, Az ÁVH-nál önvédelemből téptétek le a körmöket, önvédelemből vettétek el a magyarok földjét, önvédelemből akasztgattátok egymást és önvédelemből feleztétek meg a nyugdíjamat, csakis önvédelemből, ne lássál többet Gyurcsányt, ha ez nem önvédelem volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!