Kitálalt Putyin szövetségese: ezért járna jól Oroszország, ha mihamarabb békét kötne

2024. április 13. 16:11

Aljakszandr Lukasenka konkrét határidőről is beszélt.

2024. április 13. 16:11
null

Nyitókép: GAVRIIL GRIGOROV / POOL / AFP

Aljakszandr Lukasenka belarusz elnök pénteken tárgyalt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. A tárgyalás során a békekötés is szóba került. Azóta újabb részleteket közöltek az orosz sajtóban arról, hogy miről is volt szó pontosan – szúrta ki az Index.

Az mk.ru arról számolt be, hogy az említett találkozón Vlagyimir Putyin azt nyilatkozta, hogy hajlandó lenne Ukrajnával tárgyalóasztalhoz ülni.

A találkozó után Lukasenka a sajtónak nyilatkozva azt is hozzáfűzte ehhez, hogy szerinte az orosz elnöknek még május 20-a előtt meg kellene kötnie a békét Ukrajnával. A belorusz elnök szerint a dátum azért fontos, mert Volodimir Zelenszkij ukrán elnök felhatalmazása akkor fog lejárni. Szerinte ugyanis, ha később írnának alá egy egyezményt, és utána tartanának egy választást, ahol Ukrajna új elnököt választana, akkor Zelenszkij utódja egyszerűen semmisnek nyilváníthatná az egyezményt.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Ukrajnában aktában.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:10
🍓 ️ ­­­A­ ­­d­ö­g­­ö­­s­­ ­l­á­­­n­­y­o­­­k­­ ­­­v­­á­­­r­­­n­­­a­k­­­ ­r­­­á­­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­𝗖­­­𝗨­­𝗠𝟰­.­­­𝗙­𝗨­­𝗡
backsplash
2024. április 13. 20:57
Putyin sajnos már semmit nem hisz el, amit a nyugat hazudik neki. Akkor fejezi be, ha néhány évtizedre víz alá tudja nyomni Ukrajnát. Előbb vagy utóbb úgyis próbálkozni fognak, ha nem az amerikaiak, akkor a polálok vagy a törökök veszik rá őket. Ezt a területet sajnos egy ilyen tróger banda lakja, amelyiknek az a jó, ha más háborújában döglik.
Akitlosz
2024. április 13. 18:46
Ezért felesleges Zelenszkijjel békét kötni. Majd az utódjával. Ha egyáltalán lesz neki olyanja. Rosszul teszi bárki, akárki, mindenki, aki a politikáját Zelenszkijhez igazítja. Ő a jelen, de nem a jövő. Jobb kivárni, míg eltűnik a politikából. Akkor is, ha ez még akár évek kérdése is lehet.
Aegopolis.
2024. április 13. 17:24
Lukasenka az orosz elnökkel folytatott tárgyalásai után kitálalt. Fogalmazni azt aztán tudtok, bazmeg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!