„Ez nem háború, ez terror” – Klicskó szerint Putyin megkezdte Ukrajna felégetését

2024. április 12. 14:48

Kijev polgármestere szerint az orosz elnök célja, hogy az emberek ne tudjanak tovább Ukrajnában élni.

2024. április 12. 14:48
Vitalij Klicsko szerint bármikor átterjedhet egész Európára az orosz-ukrán háború.

Nyitókép: HENDRIK SCHMIDT / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

További fegyverszállítmányokat sürgetett Ukrajna részére Vitalij Klicsko kijevi polgármester csütörtök este a német ZDF televízió egyik műsorában, arra hivatkozva, hogy Oroszország fokozódó, napi szintű támadásaival terrorban tartja az országot. „Ez az erőforrások háborúja, ezért szükségünk van a partnereink támogatására” – hangoztatta Klicsko a Maybrit Illner című beszélgetős műsorban. A polgármester kiemelte, hogy Ukrajna nem rendelkezik elegendő légelhárító rendszerrel, márpedig az orosz erők minden nap támadást intéznek az ukrán infrastruktúra ellen.

Ez nem háború, ez terror”

– fogalmazott. Azt állította, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök megkezdte az ország felégetését azzal a céllal, hogy az emberek ne tudjanak ott élni tovább, hiszen áram és víz nélkül nem lehet élni. Megjegyezte azt is, hogy bár Kijevben több légelhárító berendezés van, mint bárhol máshol az országban, a fővárosban mégis már több mint 800 épület megrongálódott, és több mint 200 civil meghalt az orosz csapások következtében. Az utóbbi napokban oroszország rakétacsapásokat mért több ukrajnai hőerőműre, és súlyos károkat idézett elő számos energetikai létesítményben és áramvezetékben.

Vitalij Klicsko a beszélgetésben hangsúlyozta, hogy az Ukrajnában vívott harcban Kijev a nyugati szövetségeseit is védi. A polgármester arra nem látott esélyt, hogy ukrán és orosz delegációk újra tárgyalóasztalhoz üljenek. Szerinte Oroszország arra törekszik, hogy izomerejével kompromisszumokra kényszerítse Ukrajnát, arra, hogy átengedje Moszkvának területének egy jelentős részét.

(MTI)

 

Összesen 95 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­­­A­­ ­d­ö­­g­ö­­­s­ ­­­l­á­n­y­o­k­­ ­v­­á­­r­n­­­a­­­k­ ­­r­­á­­­d­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­­𝗨­­𝗠𝟰­­.­­­𝗙­𝗨­­­𝗡
Tiberius1
2024. április 13. 12:43
Mr Klicsko rájött,hogy háború van, és az ellenség is olykor visszalő!
Dixtroy
2024. április 13. 11:52
Ha azt gondolod, hogy az a cél, hogy az ukrán emberek elkergessenek titeket a picsába és békét akarjanak kötni, ez nem meglepő, ez egy teljesen értelmes cél.
remi
2024. április 13. 10:38
A hoholok tegnap este Tokmak lakónegyedeit lőtték kazettás lőszerrel. 6 halott. Ez persze nem terror, ez nettó emberbarátság. Nem mellesleg tokmakot hohol területnek tartják, vagyis a saját állampolgáraikat gyilkolják kazettás lőszerrel. Aztán persze nagy csodálkozás van, amikor hasonlót kapnak cserébe.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!