Antifasiszták, egymással viaskodó kegyetlen csoportok – ők támadtak a Collegium Hungaricum berlini épületére

2024. január 31. 16:42

Az antifák képviselik az erőszakos politikai aktivistacsoportok szélsőbaloldali válfaját.

2024. január 31. 16:42

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt szélsőbaloldali támadás érte a Collegium Hungaricum épületét Berlinben. Az épület elleni támadást beismerő csoport nyilatkozatában azt írta, azért okoztak kárt a magyar állam tulajdonában, mert eljárás indult eszmetársaik ellen egy ártatlan budapesti férfi félholtra verése ügyében. 

Mint ismert: 2023 februárjában a Kitörés-túra alkalmából hazánkba érkezett német, olasz és görög nemzetiségű antifák, több támadást is végrehajtottak Budapesten „szélsőjobboldalinak kinéző”, valójában békés járókelők ellen. A viperával felszerelkezett, símaszkos banda félholtra vert egy 40 év körüli férfit a XI. kerületben. A támadásról készült felvételt látva minimum arányos (és egyben törvényes) az a bánásmód, amit kifogásolnak az olasz vádlott elvbarátai.

Kik azok az antifák?

Az antifák szó az antifasiszta jelzőből rövidült és magában foglalja az antirasszizmust is.

Ők képviselik a az erőszakos politikai aktivistacsoportok szélsőbaloldali válfaját. 

A mozgalom Németországból indult útjára, ahol a mai napig sokszor kegyetlenül lépnek fel az általuk neonácinak tartott csoportok és személyek ellen. A „mozgalom” az utóbbi években több másik országban is terjed, így az Egyesült Államokban, de már Magyarországon is felütötték a fejüket. 

Az antifa alatt egyébként nem egy nagy szervezetet, hanem több, egymással lazább-szorosabb szövetségben álló, de esetenként egymással is konfliktusban álló csoportot értünk. Ugyanakkor egységes fogalma nincs, politikai oldaltól függetlenül mindenki mást ért alatta, sőt egyesek szerint nem is léteznek. 

A mozgalomra sajátosan jellemző „harcmodor” miatt a szó mostanra

egyfajta bűnelkövetési módszert is jelöl,

ez történt a Collegium Hungaricum épületénél is.

A cél érdekében gyakorlatilag minden eszköz megengedett számukra, így a törvényt élesen megsértő, erőszakos akciók is, önmagukra pedig az alkotmányos rend felett álló személyekként tekintenek.

Nyitókép forrása: ROBIN VAN LONKHUIJSEN / ANP MAG / ANP via AFP

Ezt is ajánljuk a témában

***

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alexandrosz-2
2024. február 01. 05:40 Szerkesztve
Az antifa a németnek hazudott zsidó kommunista qrmány ökle a jvbboldal ellen. Német állami támogatàssal működnek. Pont, mint itthon is. Ne feledjük egy pillanatra sem: 5 támadás történt, miközben vörös csillagos, sarlóskalapàcsos zászlókkal vonulgatö elvtársaikat szemkilövők és moszados spiclik védték, a magyarnak hazudott zsidórendórend őreinek engedélyélyeivel gondosan ellátva a vonulgatasaik során. Három zsidó kommunista terroristát kaptak el, a pártucatnyiból. Ejnyebejnyével ússzák meg, a zsidó kommunista bírák cinkossága mellett. Az elkövető terroristák többsége és magyar állampolgársàgú zsidó kommunista támogatóik, segítőik kihűlt nyomait bottal sem csapkodják a szemkilövő, vérügyész elvtársaik, a moszados titkosszolgálatokról nem is szólva. 2024-ben ugyan így történik meg minden: a jobber, nemzeti megemlékezés betiltva, szervezői üldözve, az antifa zsidó csürhe provokációi engedélyezve és védve. A kurva anyàtokat basszátok szájba köpcös geci! Pintérestöl, poltostól!
iimre
2024. január 31. 21:10
"allen9 jan31. 17:25 Valójában le kéne csapdázni őket a Kitörés napján. Sétálgatni kell a városban olyan ruházatban ami számukra ingerlő, de úgy, hogy állandó megfigyelés van egy komolyabb csapat részéről. Amikor kiszúrják az antifákat, akkor meg ronggyá verni őket, De nagyon ronggyá." Te vállalnád a "csali" szerepét? (Ne feledd, nem lehet rajtad védőfelszerelés, mint a rendőrségi kutyakiképzőkön.)
iimre
2024. január 31. 21:02
Megint az internacionalista ballibsik próbálnak zavargásokat kelteni Magyarországon — csakhogy amikor fizikailag ártanak egy másik embernek, az már nem provokáció, nem szabálysértés, hanem bűncselekmény. Ha a kitörésre megemlékezőknek nincs annyi esze, hogy ne adjanak felületet az antifáknak, akkor a hatóságoknak lehetne…
kovsa
2024. január 31. 19:24
Nos, ezek azok az Antifasiszták, akik az Antit valahogy mindig otthon felejtik. Ja, és még valami. A nemzeti szocializmus és a fasizmus (egység), mind a kettő a Marxi utópia, a kommunizmus vadhajtásai. Soha nem volt közük a polgársághoz, a polgári értékekhez. Hitler is, mint ahogy Mussolini is, felforgató, anarchista elvek szellemében nevelkedett. Mint ezek az új felforgatók, anarhisták.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!