Össze akarnak fogni a román liberálisok, hogy leváltsák Marosvásárhely magyar polgármesterét

2023. október 17. 20:10

Ciprian Dobre, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) Maros megyei elnöke elmondta, mi a tervük a jövő évi romániai helyhatósági választásokon.

2023. október 17. 20:10
null

A kisebbik román kormánypárt Maros megyei elnöke az Agerpres román hírügynökség beszámolója szerint keddi marosvásárhelyi sajtótájékoztatóján közölte: a PNL megyei szervezetének politikai irodája felhívást intéz a többi román párthoz, a tudományos közösséghez és a civil szférához, hogy közösen megtalálják Soós Zoltán kihívóját. 

A Nemzeti Liberális Párt a 2024-es helyhatósági választásokon egy kompetens személyt fog támogatni, aki életet lehel ebbe a városba”

– idézte Dobrét a román hírügynökség. 

A párt több helyi politikusával közösen tartott sajtótájékoztatón a megyei elnök hangsúlyozta: a PNL kész pártbeszédet folytatni, hogy megtalálják a megfelelő alternatívát a jelenlegi Soós-adminisztráció leváltására. Úgy fogalmazott, hogy ennek érdekében a pártoknak félre kell tenniük a pártérdeket, a város és lakói érdekeit kell előtérbe helyezniük. 

A liberális politikus szerint a PNL, a nagyobbik román kormánypárt, a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) is rendelkezik értékes emberekkel. 

Szavai szerint a PNL azt a személyt fogja támogatni, akinek sikerül egyesíteni ezeket az energiákat, függetlenül attól, hogy melyik párt tagja. A román politikus sérelmezte, hogy egyes önkormányzati rendezvényeken a románok háttérbe szorultak. 

(MTI)

Nyitókép: Calle Montes / Photononstop / Photononstop via AFP

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
polárüveg
2023. október 18. 16:27
A marosvásárhelyi magyar szecesszió és építőművészet ikonját, a román feliratú kultúrpalotát a külföldieknek a román kultúra csúcstermékeként mutatták még 2003-ban is. A panelházak közötti visszataszító betontorzóra pedig magyarul írták a kultúrház feliratot, hogy ez a magyaroké. Ez a polgármester akció is hasonló.
goldie-2
2023. október 18. 11:55
Na látjátok, ott minden rendben van, magas az életszínvonal, korrupció, bűnözés nincs, tehát ez lett a prioritás.
Oldalkosár
2023. október 17. 20:38
Liberalizmus csöbörből vederbe. A wokehaladár liberálisok semmibe veszik a nemzeti törekvéseket, szomszédaink liberálisai pedig a nemzetségek, köztük a jelentős számú magyarság kárán képzelik el a nemzeti jogok érvényesülését. Nem is tudom, melyik a rosszabb.
CsakOlvas
2023. október 17. 20:28
Amikor a szutykos seggedet kell tisztába tenni, akkor jusson eszedbe, szutykok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!