Több tucat vádpont Trump ellen – dagad a botrány az elnökválasztás előtt

2023. július 28. 13:19

A korábbi amerikai elnök tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, az ügyészt „elmebetegnek” nevezte.

2023. július 28. 13:19

Donald Trumpot azzal vádolják, hogy nyomást gyakorolt egy alkalmazottjára, hogy törölje a biztonsági felvételeket floridai otthonában, a titkos akták állítólagos rossz kezelésével kapcsolatos új büntetőjogi vádak szerint – írta meg a BBC . A további vádakkal kiegészült vádirat így összesen 40 vádpontot tartalmaz. 

Trump tagadja, hogy bármi rosszat tett volna, és az ügyészt „elmebetegnek” nevezte. 

Több jogi ügy ellen küzd, miközben újra indul az elnökválasztásért. 

Több embert is vádolnak

A volt amerikai elnök Mar-a-Lagoi birtokának egyik alkalmazottja, Carlos de Oliveira ellen is vádat emeltek. Állítólag ő kérdezte meg, mit lehetne tenni a felvételek törlése érdekében – amelyeken az ügyészek szerint illegálisan tárolt fájlok mozgatása látható. 

Trump ártatlannak vallotta magát közeli segítőjével, Walt Nautával együtt, 

aki csütörtökön két további vádpontot is kapott akadályoztatás miatt.

Az új bírósági dokumentumok szerint Nauta és de Oliveira összeesküdtek a biztonsági kamerák felvételeinek törlésére, miután az igazságügyi minisztérium idézést adott ki, amelyben a pincéről készült biztonsági felvételeket kérték, ahol állítólag bizalmas dokumentumokat tartottak. A bírósági dokumentumok szerint de Oliveira azt állította az informatikai igazgatónak, hogy "a főnök" azt akarja, hogy töröljék a szervert. 

A frissített vádirat azt állítja, hogy 

Trump tudatosan megvitatott egy szigorúan titkos dokumentumot a Mar-a-Lagóba interjút készíteni látogató életrajzírókkal.

A vádirat szerint a dokumentum, amelyet Trump az életrajzíróknak mutatott be, „A ország” megtámadásának lehetséges terveit tartalmazta, amelyet a CNN és más csatornák Iránként azonosítottak – közölte a BBC. „Nézzék, mit találtam... Hát nem elképesztő? Van egy nagy halom papírom, ez a dolog csak úgy előkerült. Nézze” – mondta állítólag Trump az egyik vendégének.

A volt elnök ellen felhozott legutóbbi vád a jogi problémák egyre bővülő listáját gyarapítja az ingatlan- és valóságshow-mogul számára – zárja írását a BBC.

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane

 

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. július 28. 17:18
Trumpot be akarják zárni? Az elődöket mikor?
powerage
2023. július 28. 14:49
Joe és Hunter Biden ügyeit már alig tudják hogyan takargatni, Obamának épp most halt meg a szakácsa nagyon fura körülmények között, de inkább a Trump elleni kirakatpereken csámcsog a sajtó. Nagyon rettegnek, hogy visszajön és eddig nem nagyon sikerült neki ellenfelet találni a következő választásra.
EX_Terminator
2023. július 28. 13:53
A patkányok rászálltak... A patkányokat kiirtod.
elfújta az ellenszél
2023. július 28. 13:46
Ahogy fokozódik a helyzet egyre ismerősebb. Ki gondolta volna, hogy valamikor majd előnyt jelent a bolsevik múlt a jövő Amerikájának megértésében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!