Megtorló háborút és az Egyesült Államok elpusztítását követelte a felvonuló tömeg Phenjanban

2023. június 26. 13:35

Több mint százezres tömeg emlékezett meg a koreai háború 73 évvel ezelőtti kirobbanásáról.

2023. június 26. 13:35
null

Az Egyesült Államok elleni megtorló háborút követelték Észak-Koreában egy százezres tömeggyűlésen, amelyen a koreai háború 73 évvel ezelőtti kitöréséről emlékeztek meg vasárnap – számolt be a phenjani média hétfőn. A KCNA állami hírügynökség jelentése szerint

mintegy 120 ezer ember vonult fel és vett részt a különböző évfordulós eseményeken,

az Egyesült Államok elpusztítására „háborús visszavágást” követelő jelszavakat skandálva. Azzal vádolták az Egyesült Államokat, hogy háborút provokál, és olyan „sebeket” ejtett a koreaiakon, amelyek sosem fognak behegedni. Utalva az ország erős „elrettentő erejére”, a KCNA megjegyezte, Észak-Korea most rendelkezik a legerősebb fegyverrel „Washington megbüntetésére”.

A Rodong Sinmun nevű napilap által közzétett fotókon látható egy phenjani stadion, amely több tízezer emberrel zsúfolásig megtelt. A nagygyűlés résztvevői öklüket a levegőbe emelve tábláikon arra figyelmeztettek, hogy „az Egyesült Államok teljes szárazföldje a hatókörünkön belül van”, vagy

azt hirdették, hogy „az imperialista Egyesült Államok a béke lerombolója”

A Koreai Népi Demokratikus Köztársaság (Észak-Korea) és a Koreai Köztársaság (Dél-Korea) hivatalosan még mindig háborúban áll, mert az 1950-ben északról indított háborút 1953 júliusában Panmindzsonban csupán egy fegyverszünettel „zárták le”, nem pedig békekötéssel. Kétszer 2 kilométer széles demilitarizált övezetet hoztak létre, ezzel rögzítve Korea kettéosztottságát.

(MTI)

***

 

Nyitókép: KIM Won Jin / AFP

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szürkeSzarvas
2023. június 26. 15:25
Döbbenet-de (erkölcsi éetelemben) van némi igazuk a kéregevőknek. A deep state aljassága mélységes.
nempolitizálok
2023. június 26. 15:08
É-korea egy nagyon fejlett libsi társadalom. Már csak a nemváltoztatás kötelezővé tétele hiányzik és libsi mennyország. Itt csak libsi könyvkiadók vannak, itt nem kell félni, hogy elvesztik a választásokat, itt nincsenek nácik, libsi álom az egész.
szintetikus
2023. június 26. 14:55
Szerencsétlen kínaiak, kb az oroszok szintjén lévő hadseregüket kiröhögi a világ. :DDDDD
LancelotDuLac
2023. június 26. 14:41
Észak-Korea?!?! XDDDDDDDDD zabáljatok inkább, ha van mit!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!