Ukrán vezérkar: Három luhanszki település teljes lakosságát ki akarják telepíteni az oroszok

2022. november 14. 19:46

A súlyos humanitárius helyzet miatt az oroszok Kreminna, Szeverodoneck és Rubizsne településekről a civil lakosság teljes evakuálását tervezik.

2022. november 14. 19:46
null

Az orosz megszállók három Luhanszk megyei település, Kreminna, Szeverodoneck és Rubizsne teljes lakosságát ki akarják telepíteni – közölte saját értesülései alapján hétfőn az ukrán vezérkar.

„A luhanszki régióban kialakult súlyos humanitárius helyzet miatt a megszállók Kreminna, Szeverodoneck és Rubizsne településekről a civil lakosság teljes evakuálását tervezik az ideiglenesen megszállt területek mélyére” – írta esti jelentésében a kijevi katonai vezetés. A vezérkar arról is beszámolt, hogy a Donyeck megyei Mariupolban az orosz hatóságok bővítik a propagandát sugárzó adások hatósugarát és műsoridejét.    

„A rendelkezésre álló információk szerint a megszállók elindítják a Mariupol-24 tévécsatornát. A tervek szerint egy hónapon belül bevezetik az éjjel-nappali adást” – számolt be a vezérkar. Az orosz erők munkaidőben csapást mértek az északkelet-ukrajnai Szumi megye közelebbről nem megnevezett egyik létfontosságú infrastrukturális objektumára, a támadásban legalább három civil dolgozó megsebesült - közölte Dmitro Zsivickij, a régió kormányzója. Szavai szerint a vállalat területén 19 robbanás történt, miközben a munkások ott dolgoztak.    

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) sajtószolgálatán keresztül arról adott hírt, hogy munkatársai

elfogtak Herszonban egy civilruhás orosz katonát.

A férfi helyi lakosnak adta ki magát, az SZBU tisztjeivel folytatott beszélgetés során azonban bevallotta, hogy az orosz fegyveres erők 69. különálló dandárjának hivatásos katonája. A különleges szolgálat azt is megállapította, hogy az orosz megszállás alól felszabadult Herszonban információgyűjtés, az ukrán fegyveres erők elleni tűztámadások korrigálása és szabotázsakciók végrehajtása volt a feladata.

(MTI)

Nyitókép: AFP

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2022. november 15. 14:09
az SZBU tisztjeivel folytatott beszélgetés során azonban bevallotta... tiszta harmincas evek
Házam Hazája
2022. november 14. 23:39
https://www.youtube.com/watch?v=Y_TL_qHmJkg
vamonos
2022. november 14. 21:45
19 robbanás és csak 3 sebesült? Halott egy se? Milyen fércmunka az ilyen? Vagy inkább pontos volt a célzás és csak a lőszerraktár robbant fel, ahol épp nem tartózkodott senki.
nempolitizálok
2022. november 14. 21:35
Logikus, ne öljék meg őket az ukránok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!