Hoppon maradt Romániában a japán kormányfő

2018. január 17. 09:40

Abe Sinzó népes delegációval érkezett Bukarestbe – ahol épp összeomlott a román kormány.

2018. január 17. 09:40

A Euronews beszámol arról: Abe Sinzó japán miniszterelnök politikusok és üzletemberek népes delegációjával érkezett Romániába kedden – éppen egy kormányválság kellős közepébe. 

A történelmi jelentőségűnek szánt utazás (hiszen először érkezett japán vezető Romániába) időpontjában ugyanis már lemondott Mihai Tudose román kormányfő, és elkezdődött az ilyenkor szokásos belpolitikai játszma keleti szomszédunknál.

A hosszú repülőút után Bukarestbe érkező japán kormányfőt így nem várta a reptéren a román kollégája – hiszen épp nincs is miniszterelnöke az országnak. A reptéren a helyi japán nagykövet fogadta a tekintélyes politikust.

Abe Sinzót miniszterelnöki találkozó helyett elvitték a bukaresti skanzenbe, hogy megmutassák neki a régi román vidéki életmódot.

A további kínos időkitöltés elkerülésére egy nappal előbbre hozták Abe Sinzó találkozóját Klaus Iohannis román elnökkel. 

A japán vezető Románia után a három balti köztársaságba, valamint Bulgáriába és Szerbiába is ellátogat kelet-közép-európai turnéján. Magyarországra nem jön el.

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ProfWilliam
2018. január 17. 14:53
Ráadásul - tapasztalatból - tudom, hogy japánok rendkívül háklisak az időbeosztásra. Nyáron volt nálunk egy japán delegáció akiknek kidolgozott programtervet kellett már kb két hónappal látogatásuk előtt elküldeni. És attól egy perccel se volt szabad eltérni. Főnök javasolta volna, hogy az egyik program után marad kb 10 percet tültsük ki azzal hogy megnéznek valamit. Nem mert nincs benne a hivatalos programban. Aztán egy késés miatt rámutattak hogy már 10 perce a 14.30-kor kezdődő programnak kellene tartania és miért nem? Felsőbb szinten ez valószínűleg hatványozottan igaz lehet. A románok most szereztek pár rossz pontot az biztos.
cutcopy
2018. január 17. 13:11
Nem olvassák ezek a japánok a helyi útmutatót, pedig abban benne van, hogy csak minden páros héten van miniszterelnöke Romániának..
Cassi
2018. január 17. 12:53
Ha meg tudja várni Sinzó-szan, amíg a bíróság áttekinti a tényállást, talán még Tudose úr akasztásán is részt vehet.
blackhorse
2018. január 17. 12:11
Jobb is,tudnivaló hova tartozik!Egy talpnyaló,népe szégyene.Ja,a lengyeleknek se ment.A ballibsik csoda országa Románia,klasszul helytállt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!