Eggyel kevesebb lett a társadalmunk névtelen hőseiből

2023. január 13. 14:06

Egyszerűen csak köszönettel tartozunk ezeknek az embereknek, akik beállnak a kés elé, hogy megvédjenek minket, a családjainkat.

2023. január 13. 14:06
null
Varga Mátyás Zsolt

Megöltek egy rendőrt és megkéselték két társát. Olvasom a cikkek alatt a kommenteket, ki-ki a saját vérmérséklete szerint leírja, hogy mit kellett volna tenni a késelővel az akció közben, és mit kéne tenni vele most. Valaki szerint ilyen-olyan felszerelés kéne még a rendőröknek, ez meg az a kiképzés meg taktika hiányzott.

Egy szó az, amit nem találok: a köszöneté.

„Hivatalos személy elleni erőszak” – közli szárazon a szakzsargon. „Rendőrgyilkosság” – közlik a címek. Már maga a kifejezés is csak erre a szakmára él; ha egy random embert ölt volna meg, nem lett volna „pékgyilkosság”. Nem. Csakhogy a rendőr a béke és biztonság fenntartásáért felelős személy, és belőlük lett most eggyel kevesebb. Eggyel kevesebb lett a társadalmunk névtelen hőseiből.

Egyszerűen csak köszönettel tartozunk ezeknek az embereknek, akik beállnak a kés elé, hogy megvédjenek minket, a családjainkat, mindenkit és mindent, ami fontos nekünk és nekik. Nemcsak most, hanem mindig. Mert aki ma hősi halott, az tegnap, tegnapelőtt és egy hónapja is hős volt. Minden egyes nap úgy ment szolgálatba, hogy ha kell, megteszi ezt értünk.

Baumann Péter főtörzsőrmester még harminc éves sem volt. Előtte állt az élet. Kár, hogy elkéstünk: nem köszöntük meg neki.

Nyugodjék békében! 

 

Blikk: Kétszer szúrták szíven a meggyilkolt rendőrt | Mandiner

A bulvárlap a szemtanúktól tudott meg újabb információkat az éjjel megölt rendőr ügyében.

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. január 15. 19:47
Én emlékszek a "névtelen hősökre" 2006-ból. Nem volt rajtuk szám sem, annyira névtelenek voltak ezek a "hősök". Megúszták, működött és ma is működik az omerta. Ez a szerencsétlen, akiből hőst fabrikálnának, két társával, állig fegyverben, a törvénnyel a háta mögött képtelen volt szabályos intzékedéssel, sérülés nélkül végrehajtani egy drogos barom elfogását és előállítását. Bár főtörzsörmester volt, de szemmel láthatóan nem volt képes felkészülni erre az évek során, no meg a társai sem. Írhatnám, hogy sajnálom, de 2006 után a pénzbehajtókat, cigányvédőket, buzivédőket nem sajnálom. A karma dolgozik. Gyurcsótány szabadlábon, az országgyűlésben pusztít, Budaházi és társai ellen pedig végtelen eljárás folyik, jogtiprással. Ahol ez megtörténhet, ott minden bíró, ügyész, rendőr pusztuljon!
velorex
2023. január 14. 10:55
A szarjankó, senkiházi , faszkalap maffiózónak nem a tanárokat kellene basztatni, hanem a rendőri kiképzést kellene ellenőriztetni! De úgy néz ki ehhez sem ért,mint a másik tárcájához tartozó oktatáshoz sem. Az oktatásban is az "agyonszurkált" tanárok lesznek az áldozatai aljas ténykedésének!
Osztap Bender
2023. január 14. 07:42
Egyszerűen csak köszönettel tartozunk ezeknek az embereknek, akik beállnak a kés elé, hogy megvédjenek minket, a családjainkat. Csak egy idióta zsúrpubi mondhat ilyet, az arcképén látszik is a butaság! Nem a kés elé kell beállnia a rendőrnek, hanem azonnal lelőnie a rá támadót! A kés elé beállás (és a rendőr halála) nem akadályozza meg a haramiát a további ártatatlan, védtelen emberek meggyilkolásában. Nem ok nélkül szabályozta igen pontosan a csendőrség szolgálati szabályzata a fegyverhasználatot. Különválasztva a lehet és kötelező kategóriát. Ha a csendőrt megtámadták, kötelező volt fegyvert használnia, ha ezt elmulasztotta, szigorúan felelősségre vonták és eltávolították az állományból. Az akkori hatalom minden lehetséges eszközzel védte a csendőr életét és a csendőrség tekintélyét.
Lajoss
2023. január 13. 20:14
Az első késes mozdulatnál agyonlőni.Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!