Csak a szokásos: Pressman megint beszólt a kormánynak

2024. május 10. 08:33

Szerinte Magyarország kevéssé törődik saját, illetve szövetségesei biztonságával, de azt elfelejtette megemlíteni, hogy mennyit fordítunk védelmi kiadásokra a NATO-ban.

2024. május 10. 08:33

Fotó: amerikai nagykövetség Facebook oldala

Ugyan visszafogottabban, de most sem mulasztotta el David Pressman amerikai nagykövet, hogy belerúgjon egyet a kormányba. A 444.hu beszámolója szerint Pressman egy háttérbeszélgetésen úgy fogalmazott:

„Senki sem mondja, hogy Magyarország ne üzleteljen Kínával. Mi is üzletelünk Kínával. De az a mód, ahogyan a magyar kormány ápolja a kapcsolatát Kínával, azt mutatja, hogy 

Magyarország kevéssé törődik saját, illetve szövetségesei biztonságával.” 

Szerinte ezt bizonyítja, hogy Magyarország beépíti a problémás kínai technológiát a kritikus infrastruktúrájába.

Hogy mit értett utóbbi alatt azt nem igazán tudni, Orbán Viktor csütörtöki esti sajtótájékoztatóján ugyanis azt mondta, hogy Kína „a legmodernebb technológiákat hozza Magyarországra elektromobilitásban, vasútiparban és IT-szektorban”.

Arról ugyanakkor Pressman egy szót sem ejtett megjegyzésében, hogy 

Magyarország azon kevés NATO-tagállamok egyike, amely az előírás szerint éves GDP-jük 2 százalékát fordítja védelmi kiadásokra. 

Az amerikai nagykövet legutóbb hazánk NATO-csatlakozásának 25. évfordulóján szúrt oda a kormánynak, ugyanakkor meglepő módon Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök telefonbeszélgetését pozitív előrelépésnek nevezte

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-83
2024. május 19. 04:47
🍓 ️ ­­­I­g­­­a­­­z­i n­­i­­­m­f­­o­m­­­á­­­n­­i­­­á­­k­­ 👉 𝐖­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­𝐅­­𝐔­­­𝐍
2024. május 10. 15:53 Szerkesztve
Akkor miért nem akartok kiegyezni: Pl: Átadjátok a Hilumaa meg a Saremaa szigeteket és Lettország déli részén egy 10 km x 200 km és sávot. Megoldjátok a Balti Oroszok kérdését. Finnország az AAlaand szigetek átadásáért cserébe kap 4szer akkora területet kelet karéliából. Oroszországban van területe. Nem az kell Neki. Baltiak! A pénznyomdászoknak annyit értek mint egy orosz, vagy magyar, vagy ukrán, vagy szlovák...
Hobby024
2024. május 10. 15:26
Egyre inkább tetszik nekem ez a "fickó". Ez a kormány és a FIDESZ legnagyobb szekértolója. Minden megszólalása szavazatokat jelent. Annyira hülye, hogy az már fáj. Isten ments hazaküldeni!
verkez
2024. május 10. 13:13
Egy kérdésem van. Hogyhogy mindig valami nyugati faszszopó a fönök? Közép- vagy kelet-európai meg soha!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!