Egy amerikai tábornok beismerte: az orosz hadsereg még a háború közben is növekedett

2024. április 11. 09:34

Christopher Cavoli szerint „Oroszország nagyobb, halálosabb és dühösebb lesz a Nyugattal, mint a megszállás kezdetekor”.

2024. április 11. 09:34

Nyitókép: AFP/Anadolu Agency via AFP

Oroszország fegyveres erői nem csökkentek, hanem nőttek az ukrajnai háború során – mondta szerdán egy vezető amerikai tábornok a Business Insider szerint.

A hadsereg most valójában 15 százalékkal nagyobb, mint amikor elindította a háborút” 

– hangsúlyozta Christopher Cavoli amerikai hadseregtábornok, a NATO európai szövetséges főparancsnoka a képviselőház fegyveres erők bizottságának meghallgatásán. „Az elmúlt évben Oroszország 360 ezerről 470 ezerre növelte a frontharcosok létszámát” – folytatta Cavoli, hozzátéve, hogy a megerősített számok abból erednek, hogy 

Oroszország 27-ről 30 évre emelte a sorkötelezettségi korhatárt.

Cavoli szerint ez az emelés azt jelentette, hogy Oroszország képes volt 2 millióval bővíteni a rendelkezésre álló sorkötelesek körét az elkövetkező évekre.„Összességében Oroszország jó úton halad afelé, hogy a kontinens legnagyobb hadseregét vezesse. Az ukrajnai háború kimenetelétől függetlenül Oroszország nagyobb, halálosabb és dühösebb lesz a Nyugattal, mint a megszállás kezdetekor”  – fogalmazott Cavoli a kongresszus előtt tett nyitóbeszédében.

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:11
🍓 ️ ­A­ ­­d­­­ö­g­ö­­s­ ­­­l­á­­n­y­­­o­­­k­ ­­­v­á­­r­­­n­­a­­­k­­­ ­­­r­­­á­­­d­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­­­𝗖­­­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­𝗨­­𝗡
Nasi12
2024. április 12. 16:07
„Oroszország nagyobb, halálosabb és dühösebb lesz a Nyugattal, mint a megszállás kezdetekor” Mondjuk ha az én köldökzsinórom felrobbantódna én is az lennék.
zsuzsa-963
2024. április 11. 15:20
Lélek s szabad nép tesz csuda dolgokat. Ez tette Rómát föld urává,. Ez Marathont s Budavárt híressé.
Hobby024
2024. április 11. 10:27
Oroszország a háború elején megnyitotta határait, azok számára, akik nem akartak harcolni a nyugattal szemben. Az oroszok ezt a háborút honvédő háborúnak tekintik. Amíg a (nyugati propaganda szerint) a "hős" ukránoktól 5-7 milliónyian menekültek el, Oroszországban csúcsra járatott a hazafiság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!