Brüsszeli öngól! Nem tudom helyeselni, hogy félbeszakították Brüsszelben Orbán Viktorék rendezvényét

2024. április 16. 14:09

Ennél jobb muníciót nem is kaphatott volna most a magyar kormány a „Brüsszellel” szembeni küzdelmében.

2024. április 16. 14:09
Nagy Attila Tibor
Nagy Attila Tibor
Facebook

Nyitókép: YouTube

„Nem tudom helyeselni, hogy félbeszakították Brüsszelben Orbán Viktorék rendezvényét. A szólás-és véleménynyilvánítási szabadság azokat is meg kell, hogy illesse, akiknek a véleményével nem értünk egyet. Autoriter államokra emlékeztet az a gyakorlat, hogy egy politikai intézet – lett légyen az éppen az MCC brüsszeli szervezete, illetve a NatCon  – konferenciájának helyszíneit sorra lemondják, majd a rendőrség szakítja félbe a nagy nehezen megkezdődött rendezvényt.

Értem, hogy Nyugaton sokakat felháborít, hogy Orbán Viktor, Nigel Farage , a VOX politikusa osztogatná az észt – ám akkor tessék utólag vitába szállni velük és pontról-pontra nevetségessé tenni az érveiket. Az viszont elfogathatatlan, hogy polgármesteri-rendőri segédlettel akadályozzák bárkinek – esetünkben jobboldaliak, köztük a magyar kormányfő – gondolatainak az elmondását.

Ennél jobb muníciót nem is kaphatott volna most a magyar kormány a »Brüsszellel« szembeni küzdelmében, mint a konferencia akadályozása, majd rendőri erővel történt félbeszakítása. Miközben az Európai Unió szervei, a nyugati országok – köztük Belgium –  töménytelen mennyiségű dokumentumban, nyilatkozatban  kifogásolták a magyar kormány jogállamisághoz, demokráciához való hozzáállását, most éppen egy nyugati ország mutat rendkívül rossz és védhetetlen példát. 

Egy konferencia betiltása lenne az igazi szólásszabadság? Milyen erkölcsi hitelességgel lehet ezek után támadni Nyugat felől a magyar kormány politikáját? Aki kifogásolta a budapesti CEU amerikai képzésének elüldözését, a gender szak betiltását, a Stop Soros! törvénycsomagot, az SZFE ügyet, annak a Natcon konferenciájának akadályozását is el kell ítélnie.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 100 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-76
2024. április 28. 00:09
🍓 ️ ­A­­ ­­­d­­­ö­g­­­ö­­­s­­ ­­l­­á­­­n­­y­­­o­­k­ ­­v­­­á­r­n­­a­k­ ­­r­­­á­d­­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­­.­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­𝗨­­𝗡
öcsicipő
2024. április 16. 21:27
Látszik, hogy a libsi elit valójában, fél, tart a konzervatív erőktől, Orbán számára a patás ördög. Mivel az álláspontjuk és a tetteik valójában elhibázott esetleg szándékosan kárt okozó tettekben jelennek meg, így az ezeket bírálók komoly veszélyt jelentenek rájuk. A közelgő választások tovább frusztrálják a libsi vezetőket, így a növekvő nyomás miatt törvényszerüen hibáznak, hibázni fognak. Ez van most is, de szerintem lesz még kavarás. Az, hogy az MCC-t egyenesen Brüsszelbe vitték egyébként kiváló döntés volt. Engem Isaac Asimov : Alapitvány trilógiáját juttatta rögtön eszembe.De lehet onnan vették az ötletet.
galoeva
2024. április 16. 20:56
Majd az okosok csak kitalálják, hogy Orbán Viktor szabotálta a rendezvényt, hogy neki legyen igaza. Mivel mindenért Ő a felelős. Ha építenek egy üzemet-Orbán mondjon le, ha bezárnak egy üzemet -Orbán mondjon le, ha megerőszakolják Gizikét- Orbán mondjon le, ha nem születik elég gyermek- Orbán mondjon le.... NA! most is annyira el van szigetelve, hogy le kell mondania.
Mandarin-888
2024. április 16. 19:47
"Ennél jobb muníciót nem is kaphatott volna most a magyar kormány a „Brüsszellel” szembeni küzdelmében." Hát nem. Rogán Tóni kávét kér.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!