Itt az ideje véget vetni annak, hogy a svédek és Brüsszel lábtörlőnek használják a magyarokat

2023. szeptember 20. 06:13

Nem nagyon maradt más lehetőségünk, mint hogy vétózzuk Von der Leyenék egyre nagyobb őrültségeit.

2023. szeptember 20. 06:13
Borítókép: Tobias Billström svéd külügyminiszter Stockholmban 2023. május 26-án. (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Bresciani)
Pilhál Tamás
Pilhál Tamás
Magyar Nemzet

„Filmvetítés lesz a Fidesz ma kezdődő, kétnapos esztergomi frakcióülésén. No nem valami klasszikust néznek meg a honanyák és honatyák, nem Eisensteint vagy Kuroszavát – nincs ilyen szerencséjük. Ehelyett a svéd filmipar egyik kortárs agitpropját, az »EU az iskolában« című, Magyarországot köpködő »dokumentumfilmjét« tekintik meg. Ha bírják gyomorral. E mozgóképet eredetileg svéd iskolásoknak vágta össze a stockholmi közszolgálati kanális, a Sveriges Utbildningsradio (UR), éspedig azért, hogy a kicsik idejekorán értesüljenek róla, micsoda barbár pokol az a Magyarország. Itt diktatúra van, megszűnt a sajtószabadság, Soros egyetemének helyét pedig sóval hintették be. Már csak elvétve akad egy-egy, dollárokon tengődő, Egyesült Államokban kiképzett Gulyás Márton, aki még dacol az orbáni önkénnyel.

A kiegyensúlyozott, hiteles tájékoztatás jegyében a magyar kormányból senki sem szólalhatott meg a »dokumentumfilmben«, Marci partizán viszont igen. Ő a szokásos, obligát diktatúrázás mellett tudatta: a magyaroknak nincs lehetőségük ellenvéleményt formálni a kormánnyal szemben. Agyad eldobod, tényleg ezt mondta. Éppen ő, aki ha éppen nem a Sándor-palotát dobálja vagy az Állami Számvevőszéket rondítja össze (»ellenvéleményét« kifejtendő), akkor százezres nézettségű Partizán-videókat készít. Teljes az elhallgattatás, na.

Szóval ezt a filmecskét nézik meg a Fidesz-frakció tagjai, hogy aztán eldöntsék, kell-e nekünk ilyen kígyónyelvű szövetséges a ­NATO-ban (van már ott így is elég), vagy inkább mutassunk nekik fityiszt, ahogyan ők szoktak nekünk. Nem lepődnék meg, ha a képviselők az utóbbit választanák.

Amúgy mi abban a meglepő, hogy Svédországban és a túltenyésztett Nyugaton őrültségekkel, szégyentelen hazugságokkal tömik a gyerekek fejét? Mi ebben a rendkívüli, a szokatlan? Arrafelé már az óvodásoknak elkezdik sulykolni, hogy hiába születtek fiúnak vagy lánynak, valójában több tucat »társadalmi nem« létezik, mindenki azzá válhat, ami lenni szeretne, ehhez csupán el kell fáradnia a legközelebbi nemátalakító klinikáig. A bámulatosan művelt Svédországban immár magától értetődőnek veszik, hogy a férfiak is szülhetnek, így hát a kis Sveneket meg Ibrahimokat talán már az iskolában elkezdik fölkészíteni a tolófájásokra. És persze a fejükbe verik, hogy a migráció csodálatos, a papírok nélkül beeresztett csoportos nemierőszak-tevők pont ugyanolyan értékes tagjai a társadalomnak, mint az őslakos agykutatók. Ezekhez képest a magyarokról összehordott kazalnyi hazugság sem kirívó. A filmben fölbukkant Sara Svensson svéd politológus, aki a CEU-n volt kutatási munkatárs. Ő arról hablatyolt: ordas elnyomás van Magyarországon, a politika teljesen bekebelezte az oktatást.

Bezzeg náluk, ahol már a legkisebbeket más országok gyűlöletére nevelik, milyen példás demokrácia van. Aztán három, idomított középiskolást is mikrofonvégre kaptak, akik azon szörnyülködtek, hogy a magyar oktatásban kiemelt szerepe van a hazaszeretetnek. Szegényeket ez megrémíti. Engem viszont az rémít meg, milyen sebességgel hülyül elfele a kollektív Nyugat. Már fölfogni is képtelenek, mi az: Isten, haza, család. Azt sem tudják magukról, fiúk-e vagy lányok, ám arra van eszük, hogy népességcserével és öngyilkos szankciókkal vágóhídra tereljék Európát, minket pedig kórusban átkozzanak, elvegyék a nekünk járó pénzeket.

Itt az ideje véget vetni annak, hogy a svédek és Brüsszel lábtörlőnek használják a magyarokat. Az igazságra, a szép szóra nem vevők, ezért lehet, hogy nem nagyon maradt más lehetőségünk a védekezésre, mint hogy jelezzük kifogásainkat, illetve vétózzuk Von der Leyenék egyre nagyobb őrültségeit.”

Borítókép: Tobias Billström svéd külügyminiszter Stockholmban 2023. május 26-án. (Fotó: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Claudio Bresciani)

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. szeptember 23. 15:12
Eddig az volt a mantra, hogy nem mernek visszaszólni a balos sajtó gyalázkodása ellen, mert gyávák hozzá. (Bár ez eddig sem volt teljesen igaz.) Most megteszik, most ez a baj. Van sapka, nincs sapka. Marcikáról meg csak annyit, aki beáll egy idegen ország stábjába gyalázni a saját hazáját (bár lehet ő nem érzi annak) az szimplán egy hazaáruló mocsok, még akkor is az lenne, ha netalán igaza lenne (de nincs) mert a hazáját minden hazaszerető ember minden körülmények között megvédi. Mi, akik átéltük a szovjet megszállást, akkor is szerettük a hazánkat, az 56-os forradalom ékes bizonyítéka ennek.
tizennyolcfok
2023. szeptember 20. 15:34
és hogy tervezed a véget vetést, balfasz? hangosan dobbantsz? vagy sivalkodsz még egy kicsit? na, az majd segít.
caladan
2023. szeptember 20. 14:57
Anyádnak kellett volna megvétóznia apádat, te fasz.
llnnhegyi
2023. szeptember 20. 14:19
Helyes! A NATO bővítése egyébként is csak veszélyes a világra! Emiatt robbant ki a háború! NATO USA uszítása okán. Zelensky beugrott a nagy bőgőbe! Jó pénzért eladta Ukrajna földjét népét! Mocskosszájú liberalbolsevista hazaáruló! Biden Pelosi Blinken Nuland Soros Stoltenberg usademokraták röhögnek a markukba. Döntik a háborúba a pénzt, paripát, fegyvert! Hátha belebukik az orosz! Rábasztak a sompolygasra! Ukrajna romokban, lakosság 40% - a elmenekült. Egy millió ember elpusztult. Zelensky viharos gyorsasággal gazdagszik. dollár 100 milliókkal!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!