Esztergomi robbantás – elhunyt az elkövető

2023. szeptember 20. 23:03

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki a történtekről.

2023. szeptember 20. 23:03
null

Mint ahogy arról korábban beszámoltunk, robbantás történt Esztergom nem túl sűrűn lakott részén, egy családi háznál szerda délután. Sajtóhírek szerint egy zavart férfi – aki a nap folyamán folyamatosan robbantássla fenyegetőzött – gázpalackot robbantott fel úgy, hogy annak környékét előtte benzinnel fellocsolta.

Az M1 csatorna késő esti híradójában elhangzott, hogy a helyszínen továbbra is tart a rendőrségi akció, 

a robbantás helyszínét a rendőrség hermetikusan lezárta. 

A robbantással kapcsolatban hivatalosan megerősített információk továbbra sincsenek, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivőjének ígérete szerint hamarosan hivatalos közleményt adnak ki. Az ügyészség vizsgálatot indított az ügyben: hivatalos személy elleni erőszak minősített esete miatt. A közmédia értesülései szerint a helyszínre nagy erőkkel vonult ki a rendőrség és a katasztrófavédelem is. A közmédia munkatársa több szirénázó mentőautót is látott a helyszínen, és elmondta, hogy a Terrorelhárítási Központ (TEK) munkatársai senkit sem engednek a helyszín közelébe.

Az esztergomi kórházban ágyakat tettek szabaddá, orvosokat hívtak be, az MTI tudósítója a helyszínről azt közölte, a robbantás környékét 300 méteres körzetben lezárták. A robbantás során 6-7 ember sérült meg súlyosan. Az M1 tudósítója úgy értesült, hogy 

a robbantásban maga a robbantó is meghalt.

További robbantásotól tartanak

Információink szerint a környéken élők további robbantásoktól tartanak, de az M1 tudósítója elmondta – tekintettel arra, hogy a katasztrófavédelem nagy erőkkel van jelen – ettől nem kell tartani. Közben Pintér Sándor belügyminiszter a kormánypártok kihelyezett frakcióüléséről a robbantás helyszínére érkezett.

Az Origo.hu arról írt, hogy a robbantásnak nincs köze a Fidesz-frakcióüléshez, onnan négy kilométerre történt.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rocktoberi-2
2023. szeptember 21. 06:37
Tavaly pont ott wellnesseltünk egy szállodában. Szép környék aki a zöldet előnyben részesíti a betonnal szemben.
connorj
2023. szeptember 21. 01:48
☹️☹️☹️
Mich99
2023. szeptember 21. 00:02
Egy balfasz terrorista...
Akitlosz
2023. szeptember 20. 23:21
Hát, amiről az origó ír ... azt bölcsebb lenne nem terjeszteni. Szemenszedett hazugság, villantott bugyi vagy majdnem atomháború. Arra az újságra adni nem érdemes, legfeljebb kénszerzubbonyt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!