Böröcz: Nem fogjuk hagyni, hogy bezárják a kórházakat!

2022. január 20. 16:25

Az ötödik kerületi képviselőjelölt kifejtette a véleményét az ellenzék magánosításáról.

2022. január 20. 16:25
null

A baloldali kormányzás idején, 2009-ben végleg bezárt Schöpf-Merei Ágost Kórház épülete előtt tartott ma sajtótájékoztatót Böröcz László, országgyűlési képviselő. Felhívta a figyelmet arra, hogy hova vezethet az ellenzék egészségpolitikája, amely a kórházak magánkézbe adásán és egészségügyi intézmények bezárásán alapszik. Mindezekkel szemben bemutatta azt a folyamatos fejlődést, amelyet a kormány által finanszírozott egészségügyi fejlesztések biztosítanak Budapest belső kerületeiben is. 

Márki-Zay Péter drasztikus magánosítást lát szükségesnek az egészségügyben. Sőt, az emberei már egyes kórházi osztályok bezárásának tervét sem tagadják. Gyurcsány és Márki-Zay egészségügyi főembere elmondta, hogy szerinte „mindenhol a világon” ez történik a kisebb kórházakban a sürgősségi osztályokkal és a szülészetekkel. Gyurcsány másik főembere, László Imre 2021 júniusában ennél is tovább ment:

– mondta Újbuda jelenlegi balliberális polgármestere. A Gyurcsány-párt egészségügyi szakértője szerint tehát 60-70 kórházat kellene bezárni a jövőben.

Ezt a baloldali programot már jól ismerjük, és tudjuk mit jelentett Budapest belső kerületeiben! Amikor a baloldal volt kormányon, akkor ezen a környéken, Belső-Ferencvárosban a Bakáts téri Schöpf-Merei Ágoston Koraszülő-Koraszülött Kórházat zárták be. 2007 áprilisában szűnt meg a fekvőbeteg-ellátás a kórházban, 2009-ben pedig, 125 év után véglegesen bezárták az intézmény kapuit. A kórházbezárások miatt országszerte 8000 egészségügyi dolgozó elveszítette munkahelyét, nem volt elég eszköz, gyógyszer, mentőautó, orvos, ápoló.

Ehhez képest az elmúlt években a kormányzati finanszírozású Egészséges Budapest Program keretében Belváros-Lipótváros egészségügyi felszereltségét többek közt

csecsemővizsgáló-asztalokkal, nőgyógyászati ultrahang diagnosztikai készülékkel, EKG berendezésekkel, világszínvonalú műtőasztalokkal és kardiológai ultrahanggal bővítették, valamint épületkorszerűsítésre is sor került.

A minap átadták az I. kerületieknek az állami finanszírozásból felújított Csalogány utcai rendelőt, és 2023 végéig megújul a Ferencvárosi Egészségügyi Szolgáltató Központ is. Kormányzati támogatással egy új, ötemeletes épülettel bővül az intézmény.

Böröcz László saját munkássága is példaként szolgál a folyamatosan fejlődő egészségügy terén. Az ország egyik legmodernebb rendelőintézetét, a nemzetközi szinten is kiemelkedő technikai felszereltségű Belváros-Lipótváros Egészségügyi Szolgálatot üzemeltető Belvárosi Önkormányzatnak volt közel egy évtizeden át képviselője, alpolgármestere. Így munkájával hozzájárult ahhoz, hogy az V. kerületben ingyenesek a gyermekek ajánlott védőoltásai, 18 éves korig a HPV elleni vakcina, az időskori tüdőgyulladás elleni oltás, valamint a helyben, soron kívül biztosított MR- és CT vizsgálatok.

„Magyarországnak előre kell mennie, nem hátra! Megálljt kell parancsolni a múlt embereinek, Gyurcsány Ferencnek, Márki-Zay Péternek és Csárdi Antalnak!  Nemet kell mondanunk a baloldal felelőtlen tervére, nem fogjuk hagyni, hogy bezárjanak kórházakat vagy azok osztályait!” - nyilatkozta Böröcz László, országgyűlési képviselő.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Soós Lajos

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2022. január 20. 19:12
Hogy nem szakad rá az ég. Az egészségügy még így is alig működik, hogy pénz elvileg van.. Mondjuk speciel építkezésekre, de az más miatt kell, ugyebár. Szegény Lölő megnősült, most raknak fészket a fiatalok.
jánosbácsi
2022. január 20. 18:46
Az ellenzéki pártok nyerték meg a választást?
Akitlosz
2022. január 20. 18:34
„Magyarországon jelen tudomásom szerint 164 fekvőbeteg-gyógyintézet van. Ez nagyon sok, ez indokolatlanul sok.90-100 kórház nagyon biztonsággal, magas szakmai színvonalon el tudja látni az országot.” A lakóhelytől nagyon távol. Abból a 164 kórházból az egyiken ilyen osztály van, a másikon olyan osztály van, a harmadikon meg amolyan osztály van, így egy konkrét beteg konkrét kórházi osztályt csak jó távol talál. Jó sok kórházi osztályt bezártak, így egyre távolabb kell menni. Például szülni, mert a szülészeteket is bezárták. Pedig az állítólag nemzetstratégiai izé, mégsem születik már senki bizonyos városokban, ahol a kórházi osztály bezárások előtt még születtek.
nick89
2022. január 20. 17:53
Azt mondja Völner, hogy őt törvénytelenül hallgatták le. Meg azt is mondja, hogy Magyarországon senkit sem hallgatnak le törvénytelenül. Ha nem értetted eddig a "duplagondol" fogalmát, akkor ez remélem segített.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!