Elfogadhatatlannak tartja a lakástörvény módosítását Debrecen polgármestere

2021. május 18. 10:17

A fideszes városvezető szerint Debrecen esetében a módosítás többmilliárdos vagyonvesztést jelentene. Más városvezetők is tiltakoznak a javaslat ellen.

2021. május 18. 10:17

„A lakástörvény most ismert módosítási javaslata megítélésem szerint elfogadhatatlan, magam sem értek vele egyet” – mondta Papp László debreceni fideszes polgármester az RTL Híradónak. Szerinte tekintettel arra, hogy zajlanak még egyeztetések az önkormányzatok és a kormány között, így nem kell a mostani verziót véglegesnek tekinteni. Papp László szerint Debrecen esetében a módosítás többmilliárdos vagyonvesztést jelentene, így nem tartja elfogadhatónak a javaslatot.

A lakástörvény módosítása ellen a napokban ellenzéki és kormánypárti polgármesterek is tiltakoztak: Kovács Péter XVI. kerületi fideszes kerületvezető határozottan kérte a javaslat visszavonását, ami szerinte az önkormányzatok lakásvagyonának „elkótyavetyéléséhez” vezetne. Cser-Palkovics András székesfehérvári polgármester azt közölte: kizárólag a tulajdonosnak van joga saját vagyona tekintetében döntéseket hozni, ezért nem helyes, hogy „az Országgyűlés a törvény erejénél fogva, a tulajdonosok felett dönt az önkormányzati vagyon kimondottan nem értékarányos elidegenítéséről”.

Böröcz László fideszes képviselő lakástörvényt módosító javaslata alapján a bennlakók a forgalmi érték 15-30 százalékáért vehetnék meg önkormányzati bérleményüket. A viták nyomán Böröcz azt közölte: előfordulhat, hogy változtatnak majd a javaslaton.

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
brekker
2021. május 20. 15:43
Bocs, M5-re gondoltam.
brekker
2021. május 18. 19:46
Ha ráfizetéses a lakás bérbeadása, miért nem pályáztatják meg inkább, azzal, hogy a jelenlegi bérlőnek elővásárlási joga van?
brekker
2021. május 18. 19:43
Minek ennyi közszolgálati tévé? Az M3 és a Duna egymás konkurenseiként viselkednek, rendszeresen hasonló műsorokat adnak hasonló időben, amikor hetente néhányszor filmet ad az egyik, biztos, hogy a másik is éppen akkor. A köztévé hírműsora az óránkénti hírekkel még akkor is sok lenne, ha nem ugyanazokat a kiüresedett szlogeneket hajtogatnák napokon keresztül.
brekker
2021. május 18. 19:30
Az a gond, hogy a narancskommunikátorok mellett mi normális emberek is megszopjuk, ha nem a Fidesz nyer jövőre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!