Pikó András büszke a VIII. kerületi önkormányzat teljesítményére

2024. április 20. 16:08

Józsefváros polgármester szerint a főváros egyik legerősebb önkormányzati teljesítménye van a VIII. kerület vezetése mögött.

2024. április 20. 16:08
null

Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

„A főváros egyik legerősebb önkormányzati teljesítménye van a VIII. kerület vezetése mögött” – jelentette ki szombati kampánynyitó rendezvényén Józsefváros polgármestere, aki független jelöltként, de több ellenzéki párt és civil szervezet támogatásával indul újra a posztért a júniusi önkormányzati választáson.

Pikó András online is közvetített programbemutatóján kiemelte: takarékosan, felelősen és transzparens módon gazdálkodott a kerület, felelős gazdálkodásuknak köszönhetően tudták megvalósítani fejlesztéseiket. „Józsefváros országosan is az első az önkormányzatok antikorrupciós listáján, ezt a gyakorlatunkat fogjuk folytatni” – mondta a regnáló polgármester. Eredményeik között említette, hogy több mint ötmilliárd forintot takarított meg az önkormányzat azzal, hogy felmondták a szerintük túlárazott közétkeztetési szerződéseket. Emellett az elmúlt önkormányzati ciklusban megszüntették a meghívásos közbeszerzéseket és a „sportállásokat” – tette hozzá.

Ezt is ajánljuk a témában

Pikó András közölte, a közterület-fejlesztések mellett büszkék lakhatási programjukra, amelynek nyomán 201 önkormányzati bérlakásban és több mint 30 önkormányzati házban indult el a korábban elmaradt, a leginkább az életveszélyt elhárító felújítás. Büszkék óvodai programjukra is, amely mára „nemzetközi hírűvé sikeredett”. Amellett, hogy megszüntették a szegregált óvodákat, egy olyan programot indítottak el, amely egyaránt ad magas színvonalú nevelési programot a mélyszegénységben élő és a középosztálybeli gyermekeknek – hangsúlyozta. 

Kitért arra, az önkormányzat harmadik részvételi költségvetési folyamatában 180 millió forint értékű fejlesztésekről dönthetnek a józsefvárosiak. A polgármester azt mondta, szeretné folytatni a közterületek fejlesztését és a lakhatási programot, és kiemelten fontosnak tartja a józsefvárosiak egészségét. „Hagyományosan sokkal rosszabb egészségi állapotban vannak az itt élők, a férfiak átlagosan kilenc évvel élnek kevesebbet, mint Budapest más, szerencsésebb kerületeiben élő társaik” – fogalmazott.
Pikó András azt mondta, ezen változtatni kell, ezért bevezetik a kerületi háziorvosoknál az online időpontfoglalást, nagy, széles prevenciós programokat indítanak, és küzdeni fognak azért, hogy a szakrendelő az önkormányzat kezelésében maradjon.

(MTI)

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-80
2024. május 03. 22:16
🍓 ️ ­A­­­ ­d­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­­­á­­­n­­­y­o­k­­ ­v­­á­r­­­n­­a­­k­ ­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­𝗪­­𝗪­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­­­𝗙­𝗨­𝗡
Patika
2024. április 21. 08:15
Van akinek a szíve szakad meg, van akinek a plakátja.... (ki jár jobban?)
csapláros
2024. április 21. 00:55 Szerkesztve
gilou-au-claviercsapláros 2024. április 20. 18:33 ...""5 milliárd megtakarításnál tartanak: akkor hol véreztette ki a kerületet a kormány??? " MIelőtt elhinnénk az igazi magyartempójú hazudgálásodat, mutatnál számokat arról, hogy hogyan változott az államtól kapott támogatás?"... Kerítésen túlról bekiabáló disszidensként mi a fasz közöd van ehhez??? NEM ITT ÉLSZ és még te vádaskodsz hazudozással, miközben a bizonyítás terhe RAJTAD van seggfej fia az anyádnak! Józsefváros = 2022 = 6,74 milliárd állami támogatás + 0,5 milliárd a fővárostól, 2023 = 6,4 milliárd állami támogatás és valamennyi állami pénz a 2,3 milliárdból a fővárostól.... 2024 = 6,76 milliárd állami támogatás + a fővárostól visszaosztott iparűzési alap. Remélhetőleg többszörösen elélveztél. Ráadásul nem is 3, hanem 13 milliárd többlettel kapta meg a kerületet Pikó.
csapláros
2024. április 21. 00:19
Menhetten 2024. április 20. 19:35 • Szerkesztve ..."Nálunk jártak a NAV nyomozói, miután feljelentést tettünk költségvetési csalás és okirathamisítás gyanúja miatt. A szálak Kocsis Máté köréhez vezetnek:"... Amit bemutattál az VALÓBAN hamis dokumentum, amit ezek barmok megpróbáltak Kocsis nyakába varrni. A jelek szerint Pikóék POFÁRA ESTEK... - Kac-kac.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!