Áttér a katolikus hitre Bayer Zsolt

2018. április 03. 09:38

Az újságírót felháborította egy evangélikus esperes kormánykritikus prédikációja.

2018. április 03. 09:38

Meglepő bejelentést tett Bayer Zsolt a hétfői Sajtóklubban. Az újságírót felháborította, hogy a közrádióban közvetített prédikációjában Mesterházy Balázs evangélikus esperes az otthonmaradó szavazókról, a bevándorlásellenes kormányzati hirdetésekről és az összefogásra képtelen ellenzéki pártokról beszélt, még a Comedy Central szavazásra felhívó reklámszpotjait is megemlítve.

Bayer szerint az, hogy az ellenzéki média pozitívan fogadta Mesterházy szavait, azt jelenti, hogy a papok ezentúl bátran "hirdethetnek aktuálpolitikát", akár a választás napján is. A kormánykritikus orgánumok ugyanis csak akkor gyűlölik a templomi politizálást, ha valaki a kormányoldal politikáját erősíti meg, „ha az ellenzék hátsójába ugrik bele”, akkor azt csodálatosnak minősítik – véli Bayer, aki aláírja, hogy „egy gazember pap” szavaival nem lehet azonosítani egy egyházat, ám ő régóta kritikusan szemléli az evangélikus egyházat, amely mindent megtagadott, ami ő számára fontos.

Bayer ezután kijelentette: hosszú vívódás eredményeként elhatározta, hogy kilép az evangélikus egyházból, és – minthogy a katolicizmus mindig is vonzotta – katolizálni fog.

Összesen 414 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
craopolus
2018. április 04. 11:33
Fletó meg rendszeresen szokott bérmálkozni. Amúgy Bayer kb környékünkön lakik, nagyot nézek majd, ha becsattog a templomunkba a vasárnapi misére, majd mikor az atya a pápai intelmeket kezdi felsorolni, Bayer hangosan felhorkan és genderőrült demens vénemberezik egyet :D Gyónnia lesz mit, attól nem kell félnünk.
Vakfolt
2018. április 04. 09:38
Szerintem KAP és Bödöcs nem kifejezetten vidéki figurákat mutat be Gáborral és Emőkével. A figurák nekem inkább az igazi suttyó panelprolit hozzák. De végül is tök mindegy, két tájékozatlan figurát mutatnak be, akik szavaznak. A pap, hogy ezt szóbahozta, nem követett el semmiféle hibát, ne legyél stupid, szerintem jól tette. Az igazi ördögi gecik az indexnél guggolnak a fosban, mert kiforgatták a sztorit, cenzúráról kaffognak, és úgy állították be, mintha ezzel a pap libnyák lenne. Bayer ezt benézte, konkrétan ebben az esetben semmi kivetnivaló nincsen, abban viszont igaza van, hogy a ref. egyház pl svédországi viselkedésével teljesen elment full kreténbe. Na, igen.
Mindjárt
2018. április 04. 07:28
Áttér a katolikus hitre Bayer Zsolt Az újságírót felháborította egy evangélikus esperes kormánykritikus prédikációja. Akkor se kéne a katolikusokat terhelni egy ilyen szemét alakkal.
noMores
2018. április 03. 21:38
Mennyire király már, hogy Bayerke meg van sértődve, hogy két debil suttyóval buzdítanak szavazásra, ez a majom (meg már többen is) az átlag fideszszavazót vízionálták emőkébe-gáborba. Kurvanagy, hogy magukból indulnak ki, kaptak egy görbe tükröt, és besértődtek, hogy ők nem ennyire debilek:)))))) Mikor a kutya nem mondta, hogy ezek fideszszavazók, és semmiből nem is lehet erre következtetni, de a szerencsétlen bunkó birkák magukra vették:DDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!