Mi lenne, ha újraéledne a Monarchia?

2017. február 04. 17:28

Mi lenne, ha hirtelen újra létrejönne az Osztrák-Magyar Monarchia? Mi lennénk a világ 15. leggazdagabb és 20. legnépesebb országa. A magyarok aránya viszont kisebb lenne mint 100 éve.

2017. február 04. 17:28

Az Index által is közölt videó szerint a Monarchia területén ma 14 különböző ország osztozik. 

Ez lenne ma a 39. legnagyobb területű ország a világon – Európában viszont a második legnagyobb lenne, Oroszország után. 

A Monarchia lakossága ma, száz év után közel 69 millió főt tenne ki, megelőzve Franciaországot, megközelítve Németországot. A Habsburg-birodalom a világ 20. legnagyobb népességű országa lenne ma, Thaiföld és Törökország között.

A nemzetiségi arányok viszont megváltoztak száz év alatt – a németek/osztrákok és a magyarok kárára. 1914-ben a németek 23, a magyarok közel 20 százalékát tették ki a Monarchiának. Ez a szám ma a németek esetében 12, a magyarok esetében 15 százalék lenne. Tehát alig több mint egynegyednyi osztrák és magyar nemzetiségű lakosa lenne egy mai Osztrák-Magyar Monarchiának. Ebben a mai birodalomban 10-10 százalék lenne az ukránok és a csehek, 8-8 százalék a románok és a lengyelek aránya.

Az új Monarchia nemzeti összterméke mintegy 1100 milliárd dollár lenne. Ez volna a világ 15. legnagyobb gazdasága, megelőzve Mexikót, megközelítve Spanyolországot.

Az egy főre jutó nominális GDP 17 ezer dollár lenne, ez a 39. a világranglistán. (A mai magyar egy főre jutó nominális GDP 12 ezer dollár.)

A birodalom katonai költségvetése a 19. legnagyobb lenne a világon, Spanyolország és Kolumbia között a világranglistán. Mintegy 188 ezer katonánk lenne, ez a 30. legnépesebb hadsereg lenne, megelőzve Németországot (186 ezer), megközelítve Marokkót (196 ezer) és Franciaországot (222 ezer).

Az újjászületett Monarchiának egy darab gyarmata lenne, egy egy négyzetkilométeres terület Tiencsin kínai nagyvárosban. Harmincezer kínai él most ezen a területen.

A birodalom lakosai közül 44 százalék katolikus, 18 százalék ortodox, 4 százalék protestáns és 3 százalék muszlim lenne. Mintegy 20 százalék pedig vallástalan volna.

És hogy ki lenne ma a császárunk?

A trónöröklés rendje szerint, miután Habsburg Ottó 2011-ben meghalt, az ő idősebb fia, Károly lenne a mai császár. Magyar uralkodóként: V. Károly.

 

Összesen 229 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nyest
2017. február 07. 22:43
Ami megtörtént, megtörtént, nincs mit ábrándozni a múlton. A fontos a jövő, és a lehetőségeink. Nem elvetélt ötlet egy Közép-Európa országait összefogó, monarchikus unió, amelyben a tagállamok megőrzik szuverenitásukat, de bizonyos hatásköröket átengednek a közös szerveknek -kb. mint az EU, csak a kötelék szorosabb, és kisebb a bürokrácia, ami pedig a legfontosabb: ennek az uniónak az élén egy közös uralkodó állna, kiterjedt jogkörrel. Ez persze csak egy gondolatkísérlet, a legfontosabb a legitim magyar király uralmának helyreállítása lenne, ami különösen szükségszerűnek tűnik most, amikor megy a pártok közti adok-kapok a legalkalmasabb köztársasági elnöknek jelőlhető pártkatona miatt, és ezzel csak méginkább megosztják a lakosságot. -Ez egy komédia!
56október
2017. február 07. 10:27
Minden értelmes ember tisztában van vele, hogy hatalmas hiba volt szétrombolni a Monarchiát. Az igazán értelmesek már akkor tudták,a kevésbé értelmesek azóta tudták meg, a síkhülyék meg dizlájkokat nyomnak erre a cikkre. Ezidáig 17-en.
Nyest
2017. február 06. 23:24
Már kezdtem azt hinni, hogy a jobbkonzervatív mandin nincsen egyetlen kommentelő sem, aki határozottan kiállna őfelsége mellett. Jó tudni, hogy vannak józanul gondolkodó magyarok. A baj csak az, hogy amíg az iskolákban a marxista szellemiségű történelmet tanítják, és amíg nem kerülnek a vastelepre a Táncsics, Dózsa, Kossuth, meg hasonló feliratú utcatáblák, egy eféle felismerés mindig meglepetést fog okozni. De legalább itt van ez a webes felület, ahol vita folyik a témáról, és már ez is bíztató, hiszen az emberek így foglalkoznak a monarchia gondolatával, és nem bagatellizálják el a témát, ahogy a liberális gyakorlat írja elő.
korona
2017. február 06. 16:55
Valójában nincsenek rossz emberek, mert ami a mi szemünkben rossz, azt ők teljes egészében jónak gondolják. Minél tudatlanabb valaki, annál boldogabb. Nem a gonoszság többlete, hanem a tudás hiánya tesz valakit rosszá. Mindig minden kijavítható, megjavítható a közmegelégedés eléérése érdekében. Minél butább egy ember, annál inkább ragadtatja magát elszánt dolgokra, de közben boldog. Sokakat megtévesztettek korrupcióval, és ezek azt hiszik, mégha néha kételkednek is, hogy amit gondolnak, tesznek az jó. Ha meg szükségből teszik a rosszat, később már el is hiszik a hazugságot, aminek alapján végrehajtották gonosz tetteiket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!