Itt az '56-os dal hivatalos klipje

2016. augusztus 24. 15:45

Most már a hivatalos videoklippel nézhetik és hallgathatják meg az Egy szabad országért című '56-os emlékdalt.

2016. augusztus 24. 15:45

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
silverprince99
2016. október 22. 09:53
Ez pedig a nem hivatalos verzió: https://www.youtube.com/watch?v=8uof0S994S0
pólinka pál
2016. október 19. 07:48
ez ultragáz..nyámnyila zene, bódító reklámszöveggel...
orsini
2016. október 18. 17:16
A megrendelők megfeledteztek már arról, hogy a rendszerváltáskor már született egy méltó és hiteles dal? Idézet az EAST zenekar biográfiájából: 1988. A szerelem sivataga című albumot a Ring lemezkiadó jelenteti meg Magyarországon. Meghívást kapnak Robert Pongertől, a neves osztrák producertől (Falco producere és zeneszerzője), hogy a Bécs mellet lévő, a kor legjobbjai között számon tartott stúdiójában, vegyék fel újra a nagylemez zeneanyagát. A munka májusban kezdődik és közel másfél évig tart. Tátrai Tibort hívják meg a gitárszólamok feljátszására. Közben itthon jelentős sikereket ér el a lemez. A címadó dalból, valamint a Mama és a Bál című számokból videóklip készül. Ismét meghívást kap a zenekar Németországba Wunsiedel-be az East-West Rockfest-re. 1989. Márciusban a Budapesti Tavaszi Fesztivál nyitó programjaként az EAST koncertjét közvetíti élőben a Magyar Televízió a Kertészeti Egyetemről. Megszületik az EAST legismertebb, legtöbbet játszott opusa, a rendszerváltozás emblematikus dala, az East ’56. Ausztriában elkészül az EAST hetedik, Taking the Wheel című albumának stúdiófelvétele. Az új lemezanyag A szerelem sivataga című albumon is hallható hét, áthangszerelt, angol nyelvű száma mellett, hat vadonatúj dalt is tartalmaz. Megjelenik az East ’56 kislemezen. Szeptember 10-én, azon a napon, amikor bejelentik a határ megnyitását az NDK-ból érkezett menekültek számára, a Magyar Televízió Hét című műsorában levetítik az East ’56 titokban készült videóklipjét. A klipben Magyarországon addig soha be nem mutatott archív filmrészletek láthatók az 1956-os forradalom hőseiről, boldog emberekről, az utcai harcokról, az orosz tankok vonulásáról, a rommá lőtt fővárosról. Ettől kezdve, a klip angol nyelvű változata (Wind of Change), bejárja a világot. Szinte minden nagy európai tv-társaság bemutatja, így például a BBC, ZDF, de sugározza a CNN és más tengeren túli televíziós csatornák is. A zenekar fellép több ellenzéki, a rendszerváltozás mellett szervezett eseményen, így a romániai falurombolás ellen rendezett koncerten, majd a Temesváron kirobbant román forradalom támogatására szervezett hangversenyen is a Budapest Sportcsarnokban. Ajánlom megtekintésre: https://www.youtube.com/watch?v=wL5RpQuanUo Ui.:Nekem ez az IGAZi!
Jacob001
2016. október 18. 11:05
Ez így első nézésre elég sokkoló volt: álpatetikus, giccses, mű, mesterkélt, természetellenes, megjátszott, hamis (nem zeneileg), önimádó, saját magától elaléló, saját maga jelentőségét túlbecsülő, álszentimentális, mindezekből következően gyomorforgató. p.s. ezek minek örülnek ennyire?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!