Vörös csillagos választási plakátot távolítottak el az '56-os salgótarjáni sortűz helyszínéről

2016. február 10. 19:41

Egy, az '56-os salgótarjáni sortűz helyszínén kihelyezett választási plakát miatt tartott flashmobot a helyi Fidesz szerdán, azon ugyanis szerepelt a baloldali polgármesterjelöltet támogató Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 logója is, ami gyakorlatilag egy vörös csillag. A Fidesz fekete fóliával takarta le a plakátot, majd mécseseket gyújtottak. A táblát nem sokkal ezt követően, de a Fidesz flashmobjától függetlenül elszállították, és a helyi MSZP is bocsánatot kért miatta.

2016. február 10. 19:41
Kiss Brigitta

Ha eddig még nem tudták volna a salgótarjániak, mi az a „flashmob”, most megtudták, miután a helyi Fidesz így nevezte el szerdai akcióját, melynek során fekete fóliával takarták le a baloldali polgármesterjelölt választási plakátját az 1956. december 8-ai sortűz helyszínén kialakított parkban. Mindezt azért tették, mert a plakáton szerepelt az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 logója is, ami gyakorlatilag egy vörös csillag, a Fidesz szerint pedig ezzel meggyalázták a sortűz áldozatainak emlékét. 

Ezen a téren 1956. december 8-án 131 embert öltek meg a kommunisták által vezényelt salgótarjáni sortűzben. Felháborító, hogy a szocialistákat nem érdekli a múlt és egy ilyen módon szégyentelnítették meg az áldozatok emlékét!” – írta a Facebookon Jakab Jácint, a salgótarjáni Fidesz egyik alelnöke, önkormányzati képviselő.

Az akciót követően a salgótarjáni Fidesz politikusai, aktivistái és a helyi POFOSZ vezetősége együtt emlékezett és mécseseket gyújtott az áldozatok emlékére.

Bocsánatot kért a baloldal, a táblát is eltávolították

A Fidesz „flashmobját” követően nem sokkal elszállították az ominózus választási plakátot a December 8. térről, de a Mandiner úgy tudja, hogy ennek nem volt köze a kormánypárt akciójához, attól függetlenül is megtörtént volna, mert arról már előző este döntés született.

A helyi MSZP Facebook-oldalán bocsánatot is kért a plakát miatt: „Szeretnénk elnézést kérni azoktól a salgótarjániaktól, akiket sértett a December 8. térre kihelyezett táblánkon szereplő Európai Baloldal logója. Természetesen nem ez volt a célunk. A táblát levettük a térről.” Egyben megjegyezték azt is: furcsa, hogy az a Fidesz generálta a sajtóhírt és szervezett flashmobot, amelyik „tenyerén hordozza, sőt, reklámozza facebook oldalain a Kommunista Munkáspárt jelöltjét, Thürmer Gyulát. Azt a Thürmer Gyulát, akinek pártja ténylegesen annak a pártnak a politikai örököse, akik előidézték az 1956. decemberi tragédiát.

Összesen 140 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Secnir
2016. február 11. 09:07
" fekete fóliával takarták le a baloldali polgármesterjelölt választási plakátját az 1956. december 8-ai sortűz helyszínén kialakított parkban. Mindezt azért tették, mert a plakáton szerepelt az Európai Baloldal – Magyarországi Munkáspárt 2006 logója is, ami gyakorlatilag egy vörös csillag, a Fidesz szerint pedig ezzel meggyalázták a sortűz áldozatainak emlékét. " /facepalm javaslom a fidesznek, takarják el a Napot is, hiszen asszem az is egy vörös csillag, de siessenek, mert nemsokára vörös óriás lesz...
Tintamin
2016. február 11. 08:39
Mindekozben mar 9 MILLIARDba kerul a felcsuti kisvasut! Eljen a Kedves Vezeto szulofaluja!!!
Mindjárt
2016. február 11. 06:48
Szánalmasak vagytok! Egymást csapkodják a mocskos kommunista Fidesz és a mocskos kommunista MSZP/DK támogatói. Gengszterváltáskor ugyan abból a kádárista bolsevik posványból rakták össze mindegyiket. A vörös csillag a Fidesz és az MSZP/DK szimbóliuma. Az egyik letagadja, a másik válalja becstelen hazaáruló, kommunista gyökereit.
Tintamin
2016. február 11. 01:21
Kormánypárti flashmob. HAHAHHAHHAHAHHAH:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!