Jótékonysági koncert Krasznahorka várának helyreállításáért

2012. május 30. 13:19

A Károli Gáspár Református Egyetem a krasznahorkai vár helyreállításáért rendez jótékonysági koncertet május 31-én Budapesten. Arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy mekkora kulturális értéket jelent a magyarság egyik jelképének számító közel 670 éves vár megmentése.

2012. május 30. 13:19

A krasznahorkai vár helyreállításáért rendeznek május 31-én jótékonysági koncertet Budapesten. Az esten - melyet a Budapest-Pozsonyi úti Református Templomban tartanak - fellép Lovász Irén népdalénekes, Szilasi Alex zongoraművész, a Soli Deo Gloria kamarakórus Erdélyi Dániel vezényletével, Lénárd Valentina Kazinczy-díjas főiskolai hallgató és Kobzos Kiss Tamás kobozművész. A művészek olyan zeneművekből és irodalmi alkotásokból válogattak a rendezvény programjához, amelyek szerzői életükben sokat tettek a kulturális értékek mentésében és az összefogást erősítették - közölte a szervező Károli Gáspár Református Egyetem szerdán az MTI-vel.

Az egyetem a koncert teljes bevételét a krasznahorkai vár helyreállítására létrehozott számlaszámra utalja át. Céljuk többek között felhívni a figyelmet arra, hogy mekkora kulturális értéket jelent a magyarság egyik jelképének számító közel 670 éves vár megmentése. A nemzeti örökség részét képező 13. századi várban március 10-én két tizenéves dohányzó gyerek figyelmetlensége okozott tüzet. A tűz következtében a vár teljes tetőszerkezete leégett, megsérült a várfal egy része és számos műkincs is elpusztult. Bár a műtárgyak 90 százalékát sikerült megmenteni, a kár így is 8 millió euróra tehető. Ebből 7 millió euróra becsülik az épületben és egymillióra az ingóságokban keletkezett kárt.

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Valandil
2012. május 30. 14:38
Tessék mondani: ezután majd magyarul is kiírják, hogy ez mi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!