Pedagógusi életpályamodellt akar Hoffmann Rózsa

2010. augusztus 24. 15:28

Jelentős változásokat eszközöl Hoffmann Rózsa a Nemzeti Alaptantervben, szerinte ugyanis felborult a nemzeti műveltség, aminek az az egyik jele, hogy Harry Potter kiszorította János vitézt a gyerekek olvasmányaiból.

2010. augusztus 24. 15:28

Jelentőd változások várhatóak a Nemzeti Alaptantervben, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár szerint ugyanis „felborult a nemzeti műveltség, Harry Potter lassan kiszorítja János vitézt.” A kormány ezért meg szeretné találni a megfelelő arányt a kompetenciákra épülő oktatás és az ismeretterjesztés között. Az államtitkár egyúttal pedagógusi életpályamodellt állítana fel, és a gazdasági növekedéssel együtt emelné a tanárok bérét.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
StG
2010. augusztus 25. 12:22
Szerintem azért elég furcsa lenne, ha a gyerekek nagy tömegben saját elhatározásból verses meséket (János Vitéz) olvasnának próza (akár HP) helyett. Jó nagy baromság volt ez HR részéről...
gilyanpeter
2010. augusztus 24. 17:27
Nem lesz egyszerű dolga. Az elmúlt 8 éveben mindent megtett az mszp kormány az oktatásügy lezüllesztéséért.
jzan
2010. augusztus 24. 16:46
Szegény Rózsa kezd Mikolai mélységek felé tartani. Kár, pedig az elején még szimpatikus is volt.
honphibu
2010. augusztus 24. 16:36
A Harry Potter nagyon sok gyereknek visszaadta az olvasás élményét, motívációt kaptak arra, hogy szeressenek olvasni, ahelyett, hogy a neten lógnának, vagy az idióta cartonnetvörköt néznék. A János vitéz tananyag, a HP viszont nem. Úgyhogy, lehet törvényt hozni erről-arról, de kormányszinten megpróbálni szabályozni azt, hogy a gyerekek ne olvassanak harrypottert, viszont a János vitézt legalább nyolcszor, egyszerűen baromság.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!