Verőcei hajóbaleset: őrizetben a balesetet okozó szállodahajó kapitánya (VIDEÓ)

2024. május 20. 12:45

A BRFK közlekedési vizsgálói segítségnyújtás elmulasztása miatt hallgatták ki gyanúsítottként a férfit.

2024. május 20. 12:45
null

Nyitókép: Képernyőkép/police.hu

 

A Budapesti Rendőr-főkapitányság büntetőeljárást indított a 2024. május 18-án éjjel a Duna verőcei szakaszánál bekövetkezett, illetve két ember halálával és öt ember eltűnésével járó motorcsónak-tragédia körülményeinek tisztázása érdekében – olvasható a police.hu-n. 

A rendőrök az érintett motorcsónaknál és a szállódahajónál is szemlét tartottak, valamint az utóbbi jármű kapitányát a BRFK Közlekedésrendészeti Főosztály beosztottjai gyanúsítottként hallgatták ki kétrendbeli, halált eredményező segítségnyújtás elmulasztása bűntett, valamint hatrendbeli segítségnyújtás elmulasztása vétség miatt. 

A rendőrök gyanúja szerint a kapitány a balesetet követően a saját hajójának személyzetét nem riadóztatta, a mentési protokoll előírásait nem hajtotta végre, semmiféle intézkedést nem tett arra vonatkozóan, hogy a mentésre szoruló személyeket kimentse, továbbá a hajót sem állította meg. A férfit őrizetbe vették, érdemi vallomást azonban nem tett a terhére rótt bűncselekményekkel kapcsolatban.

A rendőrök továbbra is vizsgálják az eset körülményeit, amely során már 25 tanút hallgattak ki, köztük a szállodahajó személyzetének tagjait, az utasokat, és külső tanúkat is. Ahogy arról hétfőn beszámoltunk, a motorcsónak eltűnt utasai után folytatódik a kutatás.

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 87 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-91
2024. június 01. 00:29
🍓 ️ ­É­­r­­­t­é­k­­e­­­l­­d­­ ­a­­ ­­­s­­­z­e­x­­­i­ ­p­­u­­­n­­c­­i­­m­­­a­t­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­𝐅­𝐔­­­𝐍
MerivaD
2024. május 20. 16:49
Ha a balesetet tényleg a szállodahajó kapitánya okozta, jogos az őrizetbevétel. Bár ezt ilyen rövid idő alatt kideríteni lehetetlen.
Box Hill
2024. május 20. 16:34
A cikk két vádat említ: baleset okozását és a segítségnyújtás elmaradását. Mindkettő tényállás már?
ekeke1
2024. május 20. 15:25
rugbista "Egyáltalán észrevették a hajón a balesetet? Ha nem, az is hogyan történhetett? " Egyelőre legalábbis megmagyarázhatatlan. 109 fő utas+ 30 fős személyzet és senki nem halott, látott semmit??! Egy túlélő már biztos volt, az sem kiabált? A Heidelberg kapitányát letartoztatták,segítségnyújtás elmulasztása miatt, ami azt feltételezi hogy tudnia kellett róla ..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!