Soros György hálózatáról

2017-04-21 17:28:05

Kádár János
hvg.hu
Megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már.

„Úgyhogy nem a bilincsbe verésről van itt szó, hanem anyagi eszközökről van szó. És megmondom, elvtársak, illegális csatornákon is kapnak ezek pénzeket és eszközöket – vastagabban a lengyeleknél, azt megfigyelhették –, de nálunk is van ez. Apparátusokat, atyaisten tudja, miféle technikákat adnak, és legalizálták is már. 

Tessék, Soros Alapítvány és így tovább!

Ott mennek a mieink is a Soros Alapítvánnyal és az övéik is. Hát ismerjük őket! Hát én kérdezem, elvtársak, hát aki megy egy alapítvánnyal meg ösztöndíjjal oda, hát főleg az USA-ba, de nem csak az USA-ba, és ott rendszerellenes beszédet tart az illető,

ki kötelez minket arra, hogy legközelebb kiutazási engedélyt kapjanak? 

Énszerintem senki. És ezt meg lehet tiltani! Ez is adminisztratív intézkedés! És nem utaznak. Hát ne tartson ott rendszerellenes, ellenséges beszédeket, és táplálja még azt a nyomorult maradványát annak a magyar emigrációnak, ami ott létezik, mint ellenséges emigráció.

Ilyesmire is gondolni kell! És csinálni is kellene, ha valaki evvel foglalkozna!”

 

 

A hvg.hu által közölt Kádár János-hangfelvétel egy 1988. február 9-én lezajlott – az ellenzéki mozgalmakat, különösen az MDF megalapítását tárgyaló –  politikai bizottsági ülésről.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.